Afbeelding

Verkeersles op Driemaster

Regionaal

RIDDERKERK - In de week van 23 tot 27 september besteedde GBS De Driemaster in Slikkerveer volop aandacht aan veilig verkeersgedrag van de leerlingen. De speciale “School op Seef” verkeersleerkracht Ronald Wittenberg verzorgde, samen met ouders en leerkrachten, voor iedere groep twee praktische verkeerslessen.

Met de groep 1/2 werd geoefend in veilig oversteken, eerst op de het schoolplein maar daarna ook in de schoolomgeving. Groep 3/4 deed allerlei fietsvaardigheidsoefeningen zoals veilig starten en stoppen, bochten fietsen en hand uitsteken. Groep 5/6 oefende op de fiets onder andere in het aanpassen van de snelheid. Daarnaast werden in de schoolomgeving verkeersborden en verkeerssituaties bekeken. De oudste leerlingen oefenden in het naast elkaar fietsen en rekening houden met het andere verkeer. Later dit schooljaar zullen de verkeerslessen een vervolg krijgen. De lessen zijn mede mogelijk gemaakt door de Stadsregio Rotterdam.

Op de website van de school kan men een impressie van de verkeerslessen bekijken: www.de3master.nl, en haar Facebook pagina kunt u een impressie van de verkeerslessen bekijken. Bent u benieuwd wat School op Seef is, neem dan eens een kijkje op www.SchoolopSeef.nl. De lessen zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de Stadsregio Rotterdam.

Advertenties uit de krant