Afbeelding

Een nieuwe lente met nieuwe tuin

Nieuws

RIDDERKERK - In Slikkerveer keken de peuters van kinderopvang De Kleine Draeck al weken uit naar de eerste dagen met mooi weer. Zij konden de afgelopen maanden door de ramen zien dat er van alles gebeurde met het speelplein en de tuin, die omgevormd wordt tot een belevingstuin met veel uitdagende elementen.

“Wij willen dat de kinderen naast hun speelgoed veel ontdekken door gewoon naar buiten te gaan. Laat ze op jonge leeftijd maar ervaren met alles wat om ons heen groeit en bloeit. En ja, de kinderen mogen vies worden als ze met zand en water spelen. We hebben de ouders aangeraden om hier altijd laarsjes te hebben staan, zodat ze lekker de tuin in kunnen als dat kan” vertelt Femke Paul, een van de leidsters van De Kleine Draeck.

Elementen van de nieuwe speel- en natuurtuin zijn onder meer paadjes van boomschors, een wilgentent, een waterstroompje en kruiptunnel, waarvoor een grote betonnen rioleringsbuis onder een berg grond is gestort. “Het oogt nu nog wat kaal, maar er kan nu gezaaid worden en dan zal het hier snel anders uitzien” is de verwachting.

De tuin, die fors is uitgebreid en volledig is voorzien van een nieuwe omheining, krijgt ook een leuke zithoek en een speciaal babyhoekje, waar in de schaduw van mooi weer genoten kan worden. Er zijn ook plannen om een hoekje in te richten met kippen, konijnen of andere kleine dieren. Tevens is een hoek vrijgehouden voor een moestuin. “Daar willen we met de kinderen aardbeien, bonen en andere groente laten groeien. Dan leren ze dat het niet vanzelf in de supermarkt belandt.”

Advertenties uit de krant