Fortuinlijk Rijsoord wint ook bij Dinteloord

DINTELOORD – Rijsoord blijft in de eerste klasse C goed meedoen om de bovenste plaatsen. Zaterdagmiddag boekten de Kraaien op bezoek bij promovendus Dinteloord hun derde zege in vier wedstrijden: 1-2.

Geschreven door: Robert Verhoef

De manschappen van trainer Gijs Zwaan waren grote delen van de wedstrijd de onderliggende partij en mochten van geluk spreken dat doelman Bekkers slechts eenmaal gepasseerd werd. Rijsoord maakte via spits Van Gool in het eerste bedrijf een achterstand ongedaan en zag een sterke slotfase in de tweede helft uiteindelijk beloond worden met de winnende treffer; Sander Barragan werkte een vrije trap via de muur in het vijandelijke doel.

Zonder de geblesseerde Berry de Groot had Rijsoord zaterdagmiddag de grootste moeite om de wedstrijd onder controle te krijgen. De Kraaien leken verrast door de kracht van de thuisploeg, dat eerder op eigen veld gelijkspeelde tegen VVGZ en won bij Alblasserdam. Dinteloord creëerde in de eerste helft een veldoverwicht, dat met name in stand werd gehouden door de wederom weinig actieve Rijsoordse aanvalslinie. Enkel via de ijverige Soufiane Aouragh kwamen de Rijsoordenaars zo nu en dan in de buurt van het Brabantse doel. Het ontbrak de behendige buitenspeler zelf echter aan scherpte en op steun van zijn medeaanvallers Van Gool en Ramos hoefde hij amper te rekenen.

Lastig
Met de openingstreffer van Dinteloord halverwege het eerste bedrijf zag het er voor Rijsoord dan ook naar uit dat het een bijzonder lastige middag tegemoet ging. Joep Brosky kon de bal voor een leeg doel intikken na slecht uitverdedigen van Rijsoord en daarmee maakte de spits zijn misser van enkele minuten eerder goed: 1-0.

De Kraaien zetten zowaar wat meer aan, hoewel de aanvallende onmacht tot ergernis begon te leiden bij het meegereisde publiek. Als donderslag bij heldere hemel trok Rijsoord de score acht minuten voor rust echter wel weer gelijk. Een sublieme pass van Desley de Wolf werd door Van Gool op waarde geschat en de bonkige spits verschalkte doelman Pietersma met een knappe kopbal: 1-1.
De gelijkmaker inspireerde de thuisploeg om er een schepje bovenop te doen en Rijsoord mocht doelman Bekkers dankbaar zijn dat het voor rust niet opnieuw op achterstand kwam. De sluitpost hield doelpuntenmaker Brosky van scoren af en redde katachtig op een inzet van dichtbij van Pieter van Est.
In de tweede helft wijzigde het spelbeeld nauwelijks. De druk van de thuisploeg op het Rijsoordse doel nam zelfs nog wat toe en de Kraaien slaagden er nog maar sporadisch in om de eigen helft te verlaten. Een tweede treffer voor Dinteloord hing in de lucht en het mocht een wonder genoemd worden dat die nog niet gevallen was. Zo kreeg Joep Brosky zijn hoofd onvoldoende achter de bal bij een vrije kopkans, voorkwam invaller Nick de Zeeuw ternauwernood dat Jorik Mijnhijmer in mocht schieten en raapte doelman Bekkers het leer nog net voor de doellijn op voor de inglijdende Tom Schipper.

Geloof
De missers van de thuisploeg brachten het geloof in een goed resultaat terug in de hoofden van de Rijsoordenaars. De Kraaien gooiden in de laatste twintig minuten de schroom van zich af en enkele ingrepen van trainer Gijs Zwaan hadden het gewenste effect op het spel van de bezoekers. Nadat de tegenvallende Nilton Tavares Ramos doelman Pietersma op zijn pad had gevonden na een prima individuele actie kegelde buitenspeler Aouragh de bal van net buiten het zestienmetergebied op de verre paal.

Even later was Aouragh wederom gevaarlijk toen hij door Sander Barragan met een goede steekpass vrij voor het Dinteloordse doel werd gezet. De inzet van de aanvaller werd gekeerd door Pietersma maar bood in de rebound de kans aan Michael van Gool om vrij in te schieten. Van Gool vond op de doellijn echter de enig overgebleven verdediger in de baan van zijn schot en een doelpunt bleef dan ook uit.
Rijsoord rook de overwinning en bleef zoeken naar de tweede treffer. Aouragh was weer dichtbij maar speelde de bal in vrije doortocht op het doel te ver voor zich uit en Sander Barragan schoot in kansrijke positie hoog over na goed voorbereidend werk van Van Gool.

Onverdiend
De over het geheel gezien onverdiende winnende treffer voor Rijsoord viel alsnog zes minuten voor tijd. Sander Barragan mocht net buiten het strafschopgebied aanleggen voor een directe vrije trap. De spelmaker zag zijn inzet via de muur op gelukkige wijze achter de kansloze Pietersma belanden: 1-2.
Een wanhoopsoffensief van de Brabantse formatie van trainer Jurriaan van Poelje haalde in het restant van de wedstrijd niets meer uit. Invaller Laurens Lingen kreeg namens Rijsoord zelfs nog de kans op 1-3, maar zag zijn vlammende schot knap uit het doel gehouden worden door Arien Pietersma.

OPSTELLING RIJSOORD – Michael Bekkers – Gerome van Zonderen (35. Nick de Zeeuw) – Marco Nijssen – Donovan Lioe Anjie – Desley de Wolf – Zepp Jacobs (86. Laurens Lingen) – Soufiane Aouragh – Sander Barragan – Michael van Gool – Leon van den Heerik – Nilton Tavares Ramos (68. Sander Lagrand)