Afbeelding

Rijsoord medekoploper eerste klasse C

Sport

RIDDERKERK – In een matige wedstrijd heeft Rijsoord zaterdagmiddag tegen Brielle de volle winst weten te pakken. Daarmee komen de Kraaien met Sliedrecht op een gedeelde eerste plaats in de eerste klasse C. Vanwege een beter doelsaldo voert Sliedrecht de ranglijst aan. De wedstrijd was meer spannend dan fraai en Rijsoord stond in de slotminuten behoorlijk onder druk. Het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Elissen werd door de supporters dan ook met gejuich ontvangen.

Vooraf waren de kaarten goed geschud. Voor Rijsoord was het na de thriller tegen Oranje Wit een euforische week geworden en ook Brielle genoot lekker na van de prima uitzege bij Heinenoord. Twee teams die door hun prima resultaten duidelijk meer zelfvertrouwen hadden gekregen. Rijsoord was dus gewaarschuwd en wist dat het deze zaterdagmiddag een geduchte tegenstander zou gaan ontmoeten. Alhoewel op de heenweg naar Brielle de regen nog met bakken naar beneden kwam, waren de weergoden de voetballers en hun supporters goed gezind. Net voor de wedstrijd werd het droog en tijdens de eerste helft brak zelfs de zon weer door. Een mooie zaterdagmiddag voor een voetbalwedstrijd en de supporters gingen er eens goed voor zitten.

Het eerste halve uur had Rijsoord een licht veldoverwicht. Het veldspel was snel en er werd goed van posities gewisseld. Brielle daarentegen begon wat moeizamer. Het moest toezien hoe Rijsoord de wedstrijd naar zich toetrok en bij de schaarse aanvallen werd er niet zuiver gespeeld. En de Briellenaren moesten ook toezien hoe Rijsoord hun doelman Sander van Eck tweemaal passeerde. Eerst was het na ruim een kwartier dat Soufiane Aouragh het eerste doelpunt scoorde. Vanaf ruime afstand loste hij een vlammend schot en doelman Van Eck verkeek zich er hopeloos op. Kennelijk dacht de goalie dat de bal naast zou gaan, maar de bal verdween in de uiterste hoek; 0-1. Een prima start voor de Kraaien, die daarmee hun geduchte tegenstander op een snelle achterstand zetten. Rond een half uur voetballen scoorde Rijsoord weer. Een schot van Sander Barragan ‘smoorde’ in het strafschopgebied in een groep spelers, waarvan Nilton Tavares Ramos er een was. Hij pikte de bal razendsnel op en scoorde de 0-2. Rijsoord zat op rozen.

Ommekeer
Echter de vreugde over de riante voorsprong was van korte duur. Met nog een kleine minuut voor de rust kwam Brielle wat dichterbij; 1-2. Het was Ailton Lima Silva die de verdediging van Rijsoord te snel af was. Niemand durfde hem aan te vallen en met een bekeken lobje passeerde hij doelman Michael Bekkers. Brielle rook ‘bloed’ en zette Rijsoord onder druk. Tot aan het tweede doelpunt had Rijsoord het betere van het spel, maar daarna was het vooral de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgde.

Kort na rust kwam Rijsoord weer ruimer op voorsprong en nu was het Leon van den Heerik, die uit een hoekschop schitterend inkopte; 1-3. De supporters verwachtten dat de wedstrijd nu wel gespeeld was, echter niets was minder waar. Brielle viel aan en Rijsoord moest zich tot uitvallen beperken. Met nog iets meer dan een half uur spelen kwam Brielle weer wat dichterbij; 2-3. Lima Silva kon over rechts een snelle aanval opzetten en bracht Joel de Veiga Martins in een prima scoringspositie en daarvan werd dankbaar gebruik gemaakt. Door Rijsoord werd nog wel aangevallen, maar het overleg was zoek en mede daardoor werd er geen resultaat geboekt. Brielle daarentegen had niets te verliezen en viel opportunistisch aan, echter de snelheid van het spel kwam de zuiverheid niet altijd ten goede. Trainer Gijs Zwaan wisselde nog tweemaal en zo werden Nicky de Zeeuw en Laurens Lingen nog in het veld gebracht. Het bracht wat meer vaart in het spel, maar echt gevaarlijk werd Rijsoord niet meer. Toen scheidsrechter Elissen bevrijdend affloot konden drie belangrijke punten aan het totaal van Rijsoord worden bijgeschreven en de koppositie worden ingenomen.

Volgende week is er geen competitievoetbal. Aangezien Rijsoord niet meer aan de KNVB-beker deelneemt is er zaterdagmiddag om 14.30 uur een wedstrijd in het kader van de Voetbal Rijnmond Cup. Tegenstander is Hekelingen en de wedstrijd wordt op het sportpark van de V.V. Rijsoord gespeeld.

Opstelling: Michael Bekkers - Leon van den Heerik - Donovan Lioe Anjie – Sander Lagrand - Desley de Wolf – Zepp Jacobs - Berry de Groot - Soufiane Aouragh (72. Nicky de Zeeuw) - Sander Barragan - Mike van Gool (82. Laurens Lingen) - Nilton Tavares Ramos.

Advertenties uit de krant