Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer eindigt met negen spelers tegen Groeneweg

Sport

RIDDERKERK - Verslag wedstrijd Slikkerveer tegen Groeneweg. Uitslag: 1-2

Beide ploegen starten heel rustig aan het duel op het Sportpark Reijerpark. In het eerste kwartier werd de bal rondgespeeld en rondgespeeld, zonder dat er een kans voor één van beide doelen kon worden opgetekend. Pas in de 17e minuut was er een eerste afstandschot Melvin Wetzel van Groeneweg, die hoog over het doel van Slikkerveer ging. Groeneweg leek op dat moment het initiatief naar zich toe te trekken. Vijf minuten later schoot Coen Hoogeveen de bal voorlangs en in de 28-ste minuut was een schot van Hoogeveen al voor bij Mitchel van der Spoel, maar kon Vincent de Jong op de doellijn redding brengen. Slikkerveer kruipt daarna wat meer uit haar schulp en komt steeds dichter bij het doel van Groeneweg. In de 32-ste minuut leek de bal in het doel te gaan, maar keeper Vincent Hof wist een afstandschot van Steven van Dongen tegen de lat te werken. In de 37-ste minuut was Steven van Dongen weer dichtbij een treffer. Een prima actie in de zestien met een één –tweetje met Mike van Dongen, waarna het schot precies in de handen van Hof verdween. Twee minuten voor de rust schoot Romano Niamut nog een keer op het doel van Groeneweg, maar ook dit schot was een prooi voor Hof. Het bleef zodoende 0-0 met de rust.

In de tweede helft bleef Slikkerveer goed aanvallen. Binnen een minuut vuurde Vincent de Jong al een afstandschot af, maar deze ging over het doel. Een poging van Jason van den Berg een minuutje later ketste af op de bovenkant van de lat. Ook Groeneweg krijgt daarna enkele kansen. Een kopbal van Maurice Eckhardt wordt door Mitchel van de Spoel met een katachtige reflex gestopt. Waar het spel in de eerste helft vooral statisch was, daar golfde het in de tweede helft flink op en neer. In de 69-ste minuut probeerde Roy Schep een voorzet van Groeneweg te blokkeren. Ongelukkig kwam de bal tegen zijn arm, maar scheidsrechter Ferreira, die enkele forse tackles onbestraft liet, gaf dit keer wel geel en aangezien het voor Schep de tweede in de wedstrijd was, kon hij met rood vertrekken. Groeneweg probeerde meteen druk te zetten op de Slikkerveerse defensie, maar een kopbal ging over en een afstandschot werd eenvoudig gepakt door Mitchel van der Spoel. Slikkerveer probeerde toch nog de aanval te zoeken en kreeg via Hugo A-Tjak en Ruben Silva Lopez een paar kansjes. Het was echter in de 79-ste minuut Groeneweg dat de score opende. Een voorzet vanaf de linkerflank werd bij de tweede paal ingekopt door Joey Grootscholten: 0-1. Maar binnen een minuut stond de gelijkmaker al weer op het scorebord. Een aanval van Slikkerveer over de rechterflank werd door Mike van Dongen met een vlammend schoot in de linkerbovenhoek afgerond: 1-1. Slikkerveer wilde meteen doorgaan en in een poging om zelf de bal uit het doel te halen kwam Jason van den Berg in aanraking met doelman Vincent Hof. Scheidsrechter Ferreira gaf van den Berg hiervoor een rode kaart, waardoor Slikkerveer het met negen spelers tegen elf van Groeneweg op moest nemen. Ondanks die numeriek minderheid probeerde Slikkerveer er toch nog een overwinning uit te slepen. Echter in de 87-ste minuut scoorde de bezoekers de 1-2. Een vrije trap vanaf links werd bij de tweede paal door Maurice Eckhardt ingekopt. Helaas voor Slikkerveer zat er in het restant van de wedstrijd niet meer in en bleef het bij deze 1-2 eindstand. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij JHR.