Foto's Roelie 't Jong

RVVH houdt het lang spannend

Sport

RIDDERKERK - Op het zonovergoten eigen sportpark heeft RVVH zaterdag een zeer verdiende overwinning behaald op FC ’s-Gravenzande. Maar wat hielden de spelers de supporters lang in spanning, want pas in de negentigste minuut knalde Roy Weber de 1-0 binnen.

Door Theo Leenheer

Vanaf het eerste fluitsignaal zette RVVH - waar wegens een blessure van Krezo Eggers speelde en waar Tavares met een lichte blessure op de reservebank zat en el Koubai voor hem in de basis stond - de tegenstander direct onder druk en kwamen de kansen. Maar de eerste grote kans was voor ’s-Gravenzande nadat Spelde ver uit zijn doel kwam en de bal buiten het zestienmeter gebied voor de voeten van een tegenstander kopte die de lat trof.

Daarna was de thuisploeg aan de beurt en kon Martha vanaf links op de keeper af gaan die een doelpoging voorkwam terwijl hij een paar minuten later op rechts de achterlijn haalde en de teruggelegde bal door een verdediger net voor de voeten van Oudenaarden vandaan tot corner gegleden werd.
Het regende corners voor RVVH maar die leverden niets op. De passing was niet altijd even nauwkeurig en er werd vaak buitenspel gelopen bij lange ballen. Kansjes waren er wel, vooral toen een scherp genomen vrije trap van Eggers door de keeper uit de hoek gestompt en even later el Koubai de bal aangespeeld kreeg door Oudenaarden maar zijn schot net over zag gaan.
In de slotfase moest Spelde vallend achterover nog alles geven bij een half mislukt schot, waarbij veel toeschouwers al aan een doelpunt dachten, en een kopbal uit de benedenhoek stompen.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen een laag schot van Vereecken, dat de keeper al gepasseerd was, door een verdediger van de lijn werd gehaald.
Met de wissels van Agatowski en Koubai voor Tavares en Buist kwam er wat meer vaart in het spel. Ook FC s’-Gravenzande wisselde Gerardus voor Bijl.
Een mooi dalend afstandsschot van Kooiman ging maar net naast en leverde dus ook niets op.
Zo kropen de minuten op de klok vooruit en kwam een gelijkspel steeds meer in zicht.
In de slotfase was er nog een kans voor Tavares na een teruggelegde bal door Buist maar ook hij schoot net over.

Het trainerstrio wisselde Oudenaarden voor Tokarijo en even werd het nog spannend toen scheidsrechter Kreté, die een uitstekende wedstrijd floot, de tegenstander een indirecte vrije trap op de achterlijn gaf op tien meter rechts van het doel voor in zijn ogen een door Spelde gepakte terugspeelbal. Gelukkig ging het schot, na een tikkie opzij, voorlangs.
In de negentigste minuut, net toen iedereen dacht aan een deling, werd, na een snelle aanval over rechts, de bal nog één keer voor het doel gebracht waar van Dam met een artistiek schot de paal raakte en de terugspringende bal snoeihard door Weber ingeschoten werd die daarmee zijn eerste van dit seizoen aantekende; 1-0.
Een paar minuten later floot de scheidsrechter deze wedstrijd naar het verleden en was RVVH het hele jaar 2014 ongeslagen op het eigen sportpark.

Een mooie prestatie. Maar wat hebben we er lang voor in spanning moeten zitten.
Thuisgekomen bleek dat door het verlies van ASWH thuis tegen Rijnvogels wij, met het minste aantal tegendoelpunten n.l. elf, nu met Ter Leede een gedeelde vierde plaats op de ranglijst innemen.

RVVH-FC ’s-Gravenzande 1-0 (0-0)