Afbeelding

Winst voor turnsters OKK

Sport

RIDDERKERK - Afgelopen vrijdagavond was de start van de turncompetitie. Gymnastiekvereniging OKK nam de organisatie van het eerste wedstrijdweekend voor haar rekening. In een gezellig De Werf gingen vrijdag acht teams van start bij de keuzeoefenstof.

OKK bracht twee teams op de been. Het team van Esmee Vogelezang, Ferah Dur en Inès Haulussy had zich versterkt met de Rotterdamse Athína Giohalas. Mede daardoor kon dit team een goede prestatie neerzetten door als derde te eindigen. Athína (derde individueel) zorgde bij drie onderdelen voor de hoogste score van dit team, maar bij sprong was Inès de beste. Ferah (18e individueel), Esmee (20e) en Inès (21e) deden weinig voor elkaar onder en turnden een goede wedstrijd op drie onderdelen, maar lieten bij balk wat steekjes vallen.


Cato Stehouwer, Marleen Lodder, Elisa van Halem, Kim van Vliet en Caroline Mom vormden het tweede team. Zij turnden ook bij balk minder stabiel, waardoor ze wat punten lieten liggen, maar met 134 punten waren ze ruim vijf punten beter dan de nummer twee uit Zwijndrecht. Sprong werd mede door de tsukahara ’s van Kim en Caroline ruim gewonnen. Maar ook brug, met Marleen Lodder als beste, en vloer, met Caroline Mom als eerste, werd gewonnen. Zelfs bij balk, waar behoorlijk wat fouten gemaakt werden, behaalde OKK de winst. Beste was hier Kim van Vliet, maar ook de flikflakken van Cato en Marleen op dit onderdeel mochten er zijn. Elisa werd 17e individueel, Marleen zesde, Kim vijfde, Cato vierde en Caroline werd eerste.

Advertenties uit de krant