Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer wint knap met 0-1 bij Spartaan ‘20

RIDDERKERK - Slikkerveer speelde afgelopen zondag haar derde uitwedstrijd op rij tegen een ploeg die hoger op de ranglijst stond dan Slikkerveer zelf. Spartaan ’20 kon vandaag bij eigen winst en verlies van de concurrenten PFC en TOGB zelfs nog de tweede periodetitel in de wacht slepen. Aangezien het eerste duel op het Reijerpark een overwinning opleverde voor Slikkerveer was de thuisploeg er alles aan gelegen om vandaag een en ander recht te zetten. Gelukkig voor Slikkerveer bleek het tegenovergestelde en won het door een snel doelpunt met 0-1.

Door  Arjan 't Jong

In de tweede minuut mocht Slikkerveer voor het eerst opstomen naar het doel van Spartaan ’20. Een snel genomen vrije trap op de aan de linkervleugel opkomende Ronald Capelle werd vervolgd met een prima strakke voorzet op Romano Niamut in het centrum, die eenvoudig kon binnen tikken: 0-1. De naar ASWH vertrekkende doelman Marvin Nootenboom was kansloos. Dankzij de snelle voorsprong kon Slikkerveer het initiatief overlaten aan de thuisploeg, die de bal maar moeizaam rond speelde. Af en toe een gevaarlijke voorzet van achteruit of via de flanken werd in het centrum door het centrale duo Mark Offerman en Vincent de Jong van Slikkerveer net zo vaak weer weggewerkt. Echt uitgespeelde kansen waren er voor de rust zodoende niet voor Spartaan ’20, dat wel met een paar afstandsschoten Mitchel van der Spoel uit testte. Slikkerveer kwam in de eerste helft nog maar sporadisch bij het doel van Nootenboom. Een afstandsschot van Steven van Dongen ging in de 37-ste minuut ruim over de ballenvanger. In de blessuretijd van de eerste helft had echter Romano Niamut het goed voorbereidende werk van Hugo A-Tjak af moeten maken met zijn tweede treffer van de middag. Oog in oog met Nootenboom wist de keeper op tijd redding te brengen.

In de tweede helft kwam het doel van Mitchel van der Spoel meer onder druk te staan door Spartaan ‘20. In de 53-ste minuut pakte hij mooi een vrije trap laag over de grond van aanvoerder Quillan Donata van Spartaan ’20. Ook volgende er in die periode meerdere afstandsschoten, maar werden deze keurig gepareerd door Van der Spoel. Pas in de 65-ste minuut konden de Slikkerveer-supporters weer eens een aanval van de roodzwarten noteren. Een snelle aanval op de rechterflank van Ronald Capelle bereikte in het centrum Steven van Dongen, die hard en laag inschoot, maar doelman Nootenboom gestrekt naar de hoek zag gaan en de bal corner tikte. Het was ook meteen de laatste actie van het duel voor Ronald Capelle, die plaats maakte voor debutant Wesley Oorschot. In deze fase van de wedstrijd golfde het spel vaak snel op en neer, maar echt uitgespeelde kansen kregen beide teams niet. In de 89-ste minuut was het echter toch nog gevaarlijk voor het doel van Slikkerveer toen een verre ingooi niet goed kon worden weggewerkt en voor de voeten belande van Cuino Seide, die hard, maar gelukkig ook over het doel schoot. In de vierde minuut van de verlenging bereikte een pass van Steven van Dongen Wesley Oorschot net niet, anders had de ploeg van trainer Richard Mank op 0-2 kunnen komen. Al met al maakte dat niet meer uit, want het bleef bij de 0-1 overwinning op Spartaan ’20. Komende zondag speelt Slikkerveer thuis om 14 uur tegen VFC uit Vlaardingen.

Opstelling: Mitchel van der Spoel, Roy Schep (87 – Kevin Birahij), Mark Offerman, Vincent de Jong, Ronald Capelle (65 – Wesley Oorschot), Mike van Dongen, Richard Clement, Romano Niamut (94 – Steven de la Rambelje), Steven van Dongen, Hugo A-Tjak, Afendy Roehoeputij.