Afbeelding

Scheidsrechter beïnvloed resultaat

Sport

RIDDERKERK - Hopelijk de laatste koude zaterdag van dit lopende voetbalseizoen moesten we vandaag inhalen tegen Sliedrecht. Deze tegenstander heeft een aantal aardige spelers in zijn team met een betaald voetbal verleden, Theo Lucius en Johan Versluis en eerlijk is eerlijk, dit zag je wel terug in het veld. Vertragen, de lange bal op je stropdas, eventjes wat anders de uitwedstrijd, minimale energie tegen maximaal resultaat.

SV Bolnes startte met een aantal spelers in de basis die eigenlijk niet konden voetballen, maar nood breekt wetten en moesten wel aan de bak. Hierdoor zag je dat onze achterhoede heel erg aan het zoeken was en dit resulteerde al in de vierde minuut in een rode kaart en penalty. Via onze rechterkant kwam er een speler van Sliedrecht door die gestopt moest worden door Rodger Lieveld, dit resulteerde in een rode kaart en een penalty. De regel is duidelijk, doorgebroken speler rode kaart, beetje jammer dat zo snel de wedstrijd beïnvloed is. Jordy had geen kans en de 0-1 voor Sliedrecht stond op het scorebord. Eigenlijk kon je zeggen dat de wedstrijd gespeeld was tegen zo’n geretourneerde tegenstander. Bolnes stribbelde nog wel tegen en creëerde nog wel een aantal mogelijkheden. In de tussentijd werd Martin Zaalman ( ziek ) nog gewisseld voor Kevin Muanza, dit kwam het spel wel iets ten goede, omdat Kevin een echte spits is en een aanspeelpunt was. De 0-2 viel in een buitenspelsituatie, onze verdediging zag duidelijk buitenspel en de grens niet, dus geen buitenspel. Natuurlijk is het discutabel en frustrerend voor een voetballer, maar je doet er helemaal niets tegen.

De tweede helft was weinig hoopgevend, er werd te veel gelopen met een bal, handelingssnelheid was te laag en de duels werden verloren. Toch heeft iedereen zijn best gedaan, maar Sliedrecht was gewoon een niveau te hoog. Ferry Smit ( ziek ) werd nog gewisseld voor Rudy Fortes. Wesley Strootman pakte nog een gele kaart. Kansen voor zowel Bolnes en Sliedrecht bleven uit, Bolnes probeerde nog wel iets te forceren en Sliedrecht hoefde niet. Zo ging deze wedstrijd uit als een nachtkaars.
Volgende week Heinenoord uit, moeten we er weer met volle kracht tegenaan. Vanaf nu zal elke wedstrijd een finale zijn.

Opstelling: Jordy Godijn, Ronald Vrolijk, Rodger Lieveld ( rode kaart ), Ferry Smit ( Rudy Fortes ), Martin Zaalman ( Kevin Muanza ), Michael Zaalman, Melvin Zaalman, Michael Lindberg Wesley Strootman, Meija Marleyson, Derrel Liohnar

Advertenties uit de krant