Afbeelding

Julia 3

Algemeen

Lees hier wat eraan vooraf ging.

Julia (40) is een alleenstaande moeder van twee dochters. Het kerstfeest voor singles was een succes en zeker voor herhaling vatbaar.

,,Dit was echt super leuk", zei Tom terwijl hij op de bank neerplofte. ,,Ik ben blij dat ik jou heb gevraagd om mee te helpen. Dit had ik nooit alleen gekund."

,,Ach dat is onzin. Maar ik vond het leuk om te doen en ik heb echt leuke mensen leren kennen." Ik pakte een halfvolle fles wijn uit de tas en haalde twee glazen uit de kast. ,,Erwin?"  Tom keek me plagend aan.

,,Hou op, schei uit", zei ik dramatisch. Ik schonk de glazen vol. ,,Ik heb hem aan het einde van de avond duidelijk gemaakt dat ik geen interesse in hem heb, maar ik ben bang dat dit het type 'bord-voor-de-kop is."

,,Ik denk het ook. Net als die blonde dolly. Hoe heet ze ook alweer?"

,,Rita."

,,Oh ja, Rita. Die bleef ook maar op me af komen. Hoe meer wijn ze dronk, hoe handtastelijker ze werd."

Ik grinnikte. ,,Dat kon je natuurlijk niet gebruiken met Miranda in de buurt."

,,Ja, nou Miranda leek heel leuk, maar na een tijdje kletsen begreep ik wel dat we niet veel raakvlakken hadden. Ze bleef maar doorwauwelen over haar ex en de yogalessen die haar zoveel rust gaven om vervolgens weer over die vervelende ex te beginnen."

,,Ik had echt een klik met Agnes en ik heb een super leuk gesprek met Ibo gevoerd, je weet wel, die iets oudere man."

We kletsten nog een tijdje door over onze gasten. Tom maakte aanstalten om naar huis te gaan. Het was al 2 uur en bij ons allebei zouden de kinderen de volgende dag weer vroeg voor de deur staan. Ergens wilde ik hem tegenhouden en nog veel langer met hem doorkletsen. Het was een verademing om weer eens na afloop van een feestje alle mensen te kunnen doornemen in plaats van thuis komen in een koud en leeg huis.

Maar ik had ook een goed gevoel over dit feest. Opeens leek 2016 niet meer zo'n angstaanjagend lang nieuw jaar zonder echte toekomst. Ik had er zin in gekregen. De eerste stap om nieuwe vrienden te maken was gezet. Mijn sociale leven zou een oppepper krijgen.

Tom stond op en ik volgde zijn voorbeeld automatisch. Totaal onverwachts sloeg hij zijn armen om mij heen, gaf me een knuffel en zei vlakbij mijn oor ,,Thanks Julia. Volgens mij heb ik er een hele leuke vriendin bij. We gaan snel weer eens een avondje samen op stap."
Ik kreeg spontaan tranen in mijn ogen. ,,Jij ook bedankt, maatje!" zei ik stoerder dan ik me voelde. ,,Verdorie", zei ik terwijl ik mijn tranen wegveegde. ,,Ik ben ook zo'n ui. Sorry… ik vind het gewoon fijn dat het goed is gelopen, dat ik jou weer heb leren kennen en dat ik vandaag zoveel gelachen heb. Het is lang geleden dat ik zoveel lol heb gehad als ik zonder de meiden was."

Tom lachte, aaide me even over mijn wang en zei: ,,Je hebt helemaal gelijk. Wij gescheiden ouders moeten vaker lachen en meer genieten van onze kinderloze tijd."

Ik knikte. Lachen vanuit je tenen. Dat moet ik echt weer vaker gaan doen.

Klik hier om het vierde deel te lezen.

Advertenties uit de krant