Peter Meij (rechts) tijdens een debat voor Radio Ridderkerk
Peter Meij (rechts) tijdens een debat voor Radio Ridderkerk

Peter Meij kondigt vertrek aan

Algemeen

RIDDERKERK - Het CDA-raadslid Peter Meij neemt in oktober afscheid van de Ridderkerkse gemeenteraad. Hij treedt terug omdat hij het raadswerk niet meer kan combineren met zijn reguliere werk.
Peter Meij werd per 1 januari van dit jaar benoemd tot rector van het Farelcollege. Hij had al een drukke baan, maar het valt hem steeds moeilijker om alle uren voor de gemeenteraad erbij te doen. "Het baart mij zorgen dat het gemeenteraadswerk naast een voltijd baan heel moeilijk te organiseren is" schrijft het raadslid in zijn ontslagbrief over de intensieve vergadercultuur die met al het raadswerk samenhangt.
In oktober heeft Peter Meij precies vijftien jaar in de Ridderkerkse raad achter de rug. De vorige raadsperiode volgde hij Wim Onderdelinden als fractievoorzitter op en bij de laatste verkiezingen was hij lijsttrekker voor het CDA. Vanwege zijn drukke werk zette Meij twee jaar geleden al een punt achter zijn rol als fractieleider. Leen Kruithof nam die functie over. Kandidaat voor de vrijkomende zetel is Dick Breeman, die reeds als burgerraadslid bij commissievergaderingen mag aanschuiven. Peter Meij zal afscheid nemen in de raadsvergadering van donderdag 13 oktober. Dezelfde avond kan zijn opvolger worden toegelaten

Advertenties uit de krant