Afbeelding

Kunst bij obs de Noord

Algemeen

RIDDERKERK - Alle leerlingen van obs de Noord en van Yes! kinderopvang hebben de afgelopen maand heel hard gewerkt aan het Thema kunst. Ze hebben zelf diverse kunststromingen onderzocht en uitgewerkt. Geëxperimenteerd met allerlei materialen. Alle groepen zijn op excursie naar een museum geweest. De bovenbouw leerlingen naar het Dordrechtsmuseum en de onderbouw naar het Chabotmuseum. Hier zijn zij erg goed ontvangen en hebben de kinderen veel geleerd over kunstbeschouwing.

Op de basisschool wordt een fundament gelegd voor de culturele ontwikkeling van kinderen, het pad dat zij doorlopen van kennismaking met kunst en cultuur naar het ontwikkelen van de eigen talenten. Talentontwikkeling neemt een belangrijke plaats in, in het onderwijs op de Noord.

Het thema is afgesloten met een drukbezochte kijkavond. In alle groepen konden belangstellenden kijken naar wat de kinderen hebben gemaakt. Op het leerplein, in het hart van de school, hebben de groepen 5 tot en met 8 zelfs een waar museum opgezet. 'Het art du Nord'. ASProjects, Professionals in standbouw & promotionele projecten, heeft alle panelen hiervoor ter beschikking gesteld en voor hen opgebouwd. Het was net een 'echt' museum!

Van de kunstwerken die de leerlingen gemaakt hebben, zijn er zes opgenomen in de Kiem-kunstroute. Deze zijn de komende maand in de bibliotheek op het Sint Jorisplein te bewonderen.

Advertenties uit de krant