Met Dolf Moed op het podium werd afscheid genomen van de voorstellingen van Sport en Welzijn
Met Dolf Moed op het podium werd afscheid genomen van de voorstellingen van Sport en Welzijn

Een punt achter 30 jaar jeugdtheater

Algemeen

RIDDERKERK - Met de vrolijke, energieke en muzikale voorstelling 'Avontuur aan zee' heeft Sport en Welzijn haar jeugdtheateractiviteiten afgesloten. Na een traditie van 30 jaar jeugdtheatervoorstellingen tijdens vakanties, was in de meivakantie de laatste voorstelling in de huidige vorm.
Theatermaker Dolf Moed van Theaterfiets nam de aanwezige kinderen en familieleden mee op avontuur. Dit keer kon het publiek volop meedoen. Zij veranderden in matrozen, belandden met hun schip in een storm, zongen een zeemanslied en dansten als inktvissen. Ook was er voor een aantal kinderen een rol op het podium. Na afloop van de voorstelling bedankte Junaidah Beun, sociaal werker van SenW, het publiek voor hun enthousiaste en trouwe bezoek aan de familievoorstellingen. Daarnaast was een dankwoord voor de vrijwilligers die altijd paraat stonden voor de voorstellingen. "Het begon ooit in buurthuis De Brug, later werd de programmering voortgezet in de Kuyperschool en sinds de opening van 'Het Plein' waren de de voorstellingen in deze mooie theaterzaal. Ook hebben we grotere producties gehad in De Fakkel en buitenvoorstellingen op het Koningsplein georganiseerd" vertelt Junaidah. Met vaak uitverkochte zalen en kinderen die samen met hun (groot)ouders genoten was het een succes: "Toch past het niet bij onze kerntaken. Wij hopen dat er initiatiefnemers zijn die deze activiteit op willen pakken."
Mensen of organisaties die het jeugdtheater willen vervolgen, kunnen rekenen op ondersteuning van SenW met kennis, archief en netwerk. Men kan hiervoor contact opnemen via: junaidah.beun@senw-ri.nl.

Advertenties uit de krant