Afbeelding

Filmhuis: Florence Foster Jenkins

Algemeen

RIDDERKERK - In het filmhuis draait op vrijdag 26 januari in theater Het Plein de film 'Florence Foster Jenkins. De film start om 19.30. De inleiding door Mieke Taselaar begint om 19.15 uur. Toegangskaarten zijn 5 euro en zullen viertien dagen voor de voorstelling verkrijgbaar zijn in de Wereldwinkel, Schoutstraat 5 en voorafgaande aan de voorstelling aan de zaal.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Florence Foster Jenkins, de legendarische Amerikaanse socialite die in de vorige eeuw wanhopige pogingen deed een beroemde zangeres te worden en zich daarbij niet liet hinderen door gebrek aan talent. Haar echtgenoot en manager St Clair Bayfield was vastbesloten om zijn geliefde Florence af te schermen van de waarheid. Maar wanneer Florence besluit om een openbaar concert in Carnegie Hall te geven in 1944, staat St Clair voor zijn grootste uitdaging tot dan toe.

Enkele reacties:

,,Heerlijk. Florence Foster Jenkins heeft veel humor, maar overtuigd op het laatst ook met een grandioze dramatische scene. Geweldig acteerspel van Streep en misschien wel het beste werk van Hugh Grant ooit. Het hele uitgangspunt van de film heeft natuurlijk al veel komische elementen in zich en regisseur Frears buit dat goed uit."

,,Goeie film over een rijke dame op leeftijd die operazangeres wil worden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vooral leuk om te zien hoe het leven van het hoofdpersonage rondom haar geregisseerd wordt. Een mooie aankleding en een vermakelijke rol van Meryl Streep die ook bijzonder goed zelf het zingen voor haar rekening nam. Een kleine 3.5 sterren."

Advertenties uit de krant