Logo decombinatieridderkerk.nl
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rachelle

Column Rachelle: Overvolle sportscholen

2019 is een feit. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Terwijl de meeste mensen nog aan het uitbuiken zijn van kerst of brak zijn na die iets te heftige oudjaarsavond, zijn anderen alweer hard bezig met het nastreven van hun goede voornemens. Van stoppen met roken en het verminderen van alcoholische versnaperingen tot het uitbreiden van de bezoekjes aan de sportschool, dit jaar écht!

Veel sportscholen haken hier slim op in. Zij hengelen potentiële afhaakleden binnen met verschillende januari acties. Geen inschrijfgeld en tot maart gratis sporten, klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Als je met jouw inschrijving dan ook nog eens een gratis sporttas krijgt, ben je helemaal om: inschrijven maar.

Het zijn vooral de grote, steeds populairder wordende budgetketens waar de meeste enthousiastelingen voor gaan. Want, rekening houdend met de afhaakmogelijkheid, kost het abonnement gemiddeld toch niet meer dan twee tientjes per maand. Het geld dat voorheen aan pakjes sigaretten of flessen drank werd uitgegeven, wordt nu geïnvesteerd in een fitter leven. Iets dat de sportschoolketens overigens helemaal niet erg vinden. Zij werven, voornamelijk in de maand januari, ongeveer tien keer zoveel leden dan hun faciliteit daadwerkelijk aankan. Overvolle sportscholen zijn hiervan het resultaat. Vooral de eerste paar weken van het nieuwe jaar, bestaat de kans op een rij voor verschillende krachtapparaten. Naarmate het jaar vordert, zullen er steeds meer lege crosstrainers te spotten zijn. Juist die mensen die begin 2019 fit zijn begonnen, hebben het alweer af laten weten. Het afgesloten jaarabonnement kan niet worden opgezegd en na de aantrekkelijke gratis sportmaanden wordt er iedere maand geld van je rekening afgeschreven. Een pijnlijke herinnering aan het feit dat je begin dit jaar een sportschoolabonnement hebt afgesloten, waarvan je eigenlijk al wist dat er een moment zou komen waarop je er geen gebruik meer van zou maken. Tja, er is geen weg meer terug, je zit er aan vast. Een abonnement die tot eind 2019 loopt, maar wel mét een nieuwe sporttas.

En voor de fanatiekelingen die trouw vóór de feestdagen al wekelijks in de sportschool te vinden waren: geen zorgen, voor je het weet zijn ze weer vertrokken. Daarbij zijn zij degene die het lage maandbedrag voor jouw lidmaatschap mede mogelijk maken.

Meer berichten