Kirsten Giethoorn ontving de cheque in het Snuffelpand
Kirsten Giethoorn ontving de cheque in het Snuffelpand

Snuffelgift voor praktijkonderwijs

Algemeen

RIDDERKERK - Uit de opbrengst van het Snuffelpand in Slikkerveer is 1500 euro geschonken aan de Dutch-Lanka Friendship Foundation. Het geld zal ten goede komen aan praktijkonderwijs voor jongeren met een beperking in Sri Lanka.

Dutch-Lanka realiseerde eerder al dagcentra voor kinderen met een beperking. Zij worden hier gesteund in hun sociale, mentale en fysieke ontwikkeling. De praktijkschool is, mede op verzoek van ouders, bedacht om jongeren ook na hun achttiende te kunnen trainen en mogelijk aan een baan te helpen. Er wordt volgens voorzitter Kirsten Giethoorn van de Friendship Foundation een eenvoudig leslokaal voor gebouwd. "De leerlingen zijn er actief bij betrokken. Ze hebben hun eigen schoolbanken mogen schilderen. De bedoeling is dat ze verder gaan met houtbewerking. We hebben al bereikt dat er steeds twee van onze jongens bij de timmerman mogen helpen."

Verkoop
Op zaterdag 2 maart is de maandelijkse verkoop voor en in het Snuffelpand bij het Dillenburgplein. Iedereen kan weer tussen de tweedehands spullen komen snuffelen tussen 10.00 en 16.00 uur. Voor gebruikte meubels kan men zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur bij de meubelopslag aan de P.C. Hooftstraat (tegenover de dierenkliniek

Advertenties uit de krant