<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
Rondleiding in het Landschapspark (foto Marlissa Hilkmann)
Rondleiding in het Landschapspark (foto Marlissa Hilkmann)

Bezoek aan Huys ten Donck

RIDDERKERK - Tijdens de Donckse Fair opent Het Huys ten Donck opnieuw haar deuren voor geïnteresseerden. Middels de rondleidingen op inschrijving is het voor bezoekers mogelijk om op zaterdag 31 augustus een kijkje te nemen in Het Huys ten Donck.

Het Huys ten Donck wordt vandaag de dag bewoond door Catharina Groeninx van Zoelen en haar gezin: de negende generatie van de bouwheer van de buitenplaats. Catharina voert onbezoldigd de dagelijkse directie van de stichting. Hoewel het Huys de oorspronkelijk functie als ontvangsthuis tot op de dag vandaag nog steeds bediend, is het sinds Catharina haar grootvader ook een woonhuis geworden. Om die reden is Het Huys ten Donck niet vrij publiek toegankelijk. Bij uitzondering organiseert Stichting Het Huys ten Donck rondleidingen door het authentieke Hoofdhuys. Tijdens de Donckse Fair zijn er opnieuw diverse rondleidingen op inschrijving, zowel door het Huys als het Engelse Landschapspark.
Waar binnenshuis de focus ligt op de geschiedenis, de VOC tijd en de verbinding met de Groeninx van Zoelen familie, leert u bij de rondleiding in het Park meer over o.a. de bijzondere flora en fauna die er te vinden zijn. Aart van Dragt van Natuurvereniging IJsselmonde neemt op 31 augustus bezoekers mee men een wandeling door het Engelse Landschapspark. Men kan zo meer ontdekken over de historische bijgebouwen en haar functies, over de historische ornamenten die in het Park te vinden zijn en over de geschiedenis van het eeuwenoude Engelse Landschapspark.

Schermclinic
Naast de rondleidingen op inschrijving, is er op de dag van de Donckse Fair nog van alles te beleven op de historische buitenplaats. Van boogschieten, oude ambachten tot aan een roofvogelshow. Bezoekers kunnen zich zelfs inschrijven voor een complete schermclinic! Met deze clinic leert men de basis van het voetenwerk van deze sport en krijgt men al doende uitleg over aanvalsstoten en verdediging. Vervolgens kan men het opnemen tegen de eigen partner, vriend of vriendin in een vriendschappelijke wedstrijd. De schermclinic is geheel gratis te volgen voor bezoekers van de fair, maar reserveer vooraf wel alvast een plekje via de website:
Kijk op huystendonck.nl: Donckse Fair voor meer informatie, tickets en om uzelf in te schrijven voor de rondleidingen of schermclinic.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>