Logo decombinatieridderkerk.nl

Van der Valk vangt coronapatiënten op

RIDDERKERK - In samenwerking met Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en de GGD wordt Van der Valk Hotel Ridderkerk ingezet als opvanglocatie voor mensen die vanwege de coronapandemie in quarantaine moeten verblijven.
De opvang in het hotel is met name voor mensen die zelf geen mogelijkheden hebben om dat volgens de voorschriften en met de juiste zorg te doen. Hiermee worden de ziekenhuizen ontlast, zodat die de urgente patiënten en reguliere spoedzorg kunnen blijven verzorgen.

"Ons hotel zal vanaf woensdag 1 april in gebruik worden genomen als zorglocatie. Het is niet mogelijk voor patiënten om zichzelf te melden op onze zorglocatie. Mensen met corona-gerelateerde klachten moeten telefonisch contact opnemen met de eigen huisarts of huisartsenpost", meldt het hotel maandagmiddag.

"Om ervoor te zorgen dat wij alle ruimte beschikbaar hebben voor de opvang en om zorgmedewerkers ongestoord hun werk te kunnen laten doen, sluiten we vanaf vandaag, maandag 30 maart, onze hotelkamers."
 De zorg voor corona patiënten bij Van der Valk Hotel Ridderkerk wordt gecoördineerd door de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond en de GGD.

Meer berichten