Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:

Column Nikki: Chaos in Minneapolis

Minneapolis is de grootste stad van Minnesota. Ik denk dat iedereen er van de week wel iets over gehoord heeft. Ik schrok enorm toen ik zag wat er met George Floyd gebeurt is!

Hij werd verdacht van het vervalsden van geld. De politie was veel te ruw en heeft George vermoord door zijn knie te lang tegen zijn nek aan te drukken. Hij gaf meerdere keren aan dat hij geen adem kreeg. Uiteindelijk is hij door een ambulance weggebracht, waarna hij stierf.

Ik heb de beelden gezien en aangezien ik niet tegen dat soort beelden kan, ging ik al bijna van mijn stokje. De agent ging veel te hardhandig met George om en ik ben blij dat hij nu is opgepakt.

De agent krijgt veel ellende over zich heen en zal denk ik wel voor een tijd in de gevangenis zitten. Ondanks dat het goed is dat hij nu zijn straf uit gaat zitten, vraag ik me wel af of een situatie als deze nu nooit meer zal gebeuren. Heel veel mensen zijn gaan rellen en die rellers hebben wel zestien politiebureaus in de fik gestoken. Ik snap die mensen heel goed, want ik zou me ook onveilig voelen als ik een tintje had en anders werd behandeld door de politie als de mensen zonder tintje.

Donald Trump heeft getweet dat hij het leger op hun af gaat sturen als ze niet stoppen met de stad plunderen en dat vind ik dus niet logisch. Ik snap dat hij niet wil dat een van zijn steden naar de knoppen gaat, maar in een situatie als deze kan hij beter begrip tonen naar de rellers. Ze rellen niet zonder reden, want ze voelen zich onveilig. Als ik Trump was, zou ik zeggen dat ik mijn uiterste best voor hun zou doen, als ze maar stoppen met plunderen. Maar dreigen met legers en nog meer geweld lijkt me niet het beste idee. Toch sta ik er niet van te kijken dat hij het wil oplossen met geweld, want dat is immers zijn specialiteit.

Deze hele situatie was er nooit geweest als iedereen elkaar wat meer respecteert. Iemand met een tintje is precies hetzelfde als iemand zonder, dus waarom worden ze dan anders behandeld? Een groot idool van mij, Harry Styles, heeft het motto: Treat People With Kindness! Als iedereen dat nou een beetje zou doen, zou het een stuk eerlijker worden in de wereld.


Meer berichten