Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:

Column Nikki: Drama in Groningen

“Ik denk dat het maar beter is als ik de boeking annuleer en jullie vertrekken”, vertelde de vrouw die de ‘Bed & Breakfast’ regelde. Meteen keek ik met grote ogen op. Mijn ouders die nog op hun telefoon aan het kijken waren om iets op te zoeken, hadden het nog geen eens in de gaten en gingen gewoon door. De vrouw herhaalde haar zin en deze keer keken mijn ouders wel op. We moesten ineens weg!
Dan vraag je je af hoe we onszelf in zo’n situatie gebracht hebben… ja, dat kan alleen onze familie.

Mijn ouders hadden in Groningen een Bed & Breakfast geboekt waar we een weekendje zouden verblijven en ik had me er enorm op verheugd. Mijn ouders en ik hadden de hele dag in Groningen gelopen en besloten om naar ons ‘huisje’ te gaan. We hadden eerst wat boodschappen voor ‘s avonds gedaan en liepen daarna naar het kleine ‘hotelletje’. De receptie zag er wat ouderwets uit, maar de vrouw had wel mooie kastjes met allerlei sieraden staan. De receptioniste vroeg ons niets over de reis en of we al leuke dingen hadden gezien, maar in plaats daarvan ging ze meteen naar de rekening. Niet echt een gastvrij welkom en ik vroeg me of deze vrouw gewoon niet zo sociaal was. Volgens haar hadden wij zonder ontbijt geboekt en dat was heel erg vreemd. Mijn ouders waren er van overtuigd dat ze niet tussen ‘ontbijt of geen ontbijt’ konden kiezen en wilden dus op Booking.com kijken of ze het ergens terug konden vinden.

De vrouw bleef daar maar staan en herhaalde een paar keer dat we zonder ontbijt hadden geboekt. Mijn ouders geloofden haar wel, maar wilde gewoon voor de zekerheid kijken, vooral omdat ze het niet snapten. Ergens vind ik het sowieso wel vreemd, want waarom noem je jezelf een Bed & Breakfast als je geen ontbijt hebt? De vrouw begon zich steeds meer te irriteren en stuurde ons weg met de reden dat we uit waren op een goedkoop ontbijt. Als we dat waren, dan hadden we dat toch gevraagd? “Kan het ontbijt goedkoper?” Dat deed niemand! Mijn ouders keken gewoon waar het fout was gegaan. En als het je irriteert dat ze dat op willen zoeken, stuur ze dan eerst naar de kamer. Dan zoeken ze eventueel in de kamer verder en kunnen ze naar je toekomen als ze iets gevonden hebben.

We konden gelukkig nog bij een ander appartement terecht in de buurt en hebben daar overnacht. Ondanks het kleine obstakel is het dus toch nog een leuk weekend geworden.


Meer berichten