Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:

Nikki: mondkapjesplicht in Duitsland?

Met een tikkeltje paniek liepen mijn ouders en ik door Delft, op zoek naar mondkapjes. We zouden over een dag twee weekjes in Duitsland blijven, maar daar heb je natuurlijk wel mondkapjes voor nodig!

We hadden de hele stad afgezocht, maar niemand had ze meer. Alleen een simpel kinder paar van de Zeeman was nog te vinden. Een kinderpaar mondkapjes? Als ‘mondkapjesmaker’ zou ik mijn geld uitgeven om meer normale kapjes te maken. Ik zie toch geen kinderen met mondkapjes op, want die zijn daar nog te klein voor.

Uiteindelijk hadden we het gevonden bij de ANWB en was het officieel klaar voor onze vakantie. Het zou slecht weer worden, dus hadden we voor de zekerheid heel veel jassen en lange broeken meegenomen. Maar nadat we er nog maar een dagje waren, werd het al snel duidelijk dat er een hittegolf zou komen en moesten we alweer snel naar de C&A om wat zomerkleding te halen. 

In Duitsland heb je dus overal mondkapjesplicht en was het dus ook verplicht in de C&A om zo’n stom kapje op te doen. In het begin was het enorm wennen, want je ziet zo’n ding heel de tijd om je neus heen zitten en om eerlijk te zijn vond ik het vreselijk benauwd. Ook schuurde het enorm en had ik echt geen flauw idee hoe dit gezonder voor je kon zijn. Het is immers ook bewezen dat het lichamelijk super slecht voor je is, vooral met dat warme weer. Dom toch? Dan heb je geen Corona, maar heb je wel lichamelijke beschadiging omdat je ‘goed beschermd’ bent. 

Maar, met kapje en al hadden we wat zomerkleding gevonden en liepen we naar de kassa toe. Er was een enorme lange rij en we gingen netjes achter de lijn staan zodat we voldoende afstand hielden. Ik vond de lijnen al ver uit elkaar liggen, maar in Duitsland moet je bijna overal twee meter afstand houden. Om eerlijk te zijn, vind ik dat een beetje iets teveel. 

Er stond een man voor ons in de rij die het blijkbaar te weinig vond, want hij vroeg ons om wat meer afstand te houden. Mijn ouders en ik gingen allebei wat meer naar achter toe en zagen vervolgens hoe hij bijna tegen de vrouw voor hem aanliep. 

Ja, er is een tweede golf, maar hoe het hier geregeld is, is enorm krom. Mondkapjes is dus schadelijk en vooral met dit warme weer kan je er vreselijk benauwd van worden. En als je wilt dat mensen wat meer afstand houden, doe het dan ook zelf bij andere mensen!

Meer berichten