Afbeelding

Muilwijk draait weer op volle toeren

Algemeen

RIDDERKERK - Na waarschijnlijk de vreemdste periode uit het lange bestaan draaien de vechtsportlessen in sportschool Muilwijk weer op volle toeren. Lerares Annelies Bouma hoopt de komende maanden op veel animo.

door Wesley van der Maten

Ineens was daar de desastreuse persconferentie van minister-president Mark Rutte, waardoor alle sportgelegenheden de deuren op slot moesten draaien. Anderhalve maand mocht er niet in gezelschap aan judo en karate worden gedaan, een flink gelag voor sportschool Muilwijk. “We hebben online lessen verzorgd. Dan stond ik in mijn eentje voor de camera, dat is wel een beetje gek. Je hoopt de woonkamer binnen te komen, maar de kijkcijfers vielen tegen. Je bent in je eigen woning toch een beetje beperkt.”
Dolgelukkig was Annelies Bouma dan ook met de verlossende woorden van de premier en zijn mede-bewindslieden, waardoor de lessen weer langzaam mochten worden hervat. “We draaien inmiddels weer bijna onze normale schema’s, waarin we de coronaregels in acht nemen. We hebben een goed protocol ontwikkeld en besproken met de gemeente. Er komen wel eens handhavers langs, maar die hebben gelukkig nooit commentaar.”
Het protocol van sportschool Muilwijk is dan ook met recht strak te noemen. De lessen stoppen vijf minuten eerder zodat er goed van groepen kan worden gewisseld, kleedkamers zijn beperkt beschikbaar en aan leden wordt gevraagd of zij omgekleed naar de lessen kunnen komen.
“Dat gebeurt gelukkig allemaal goed, daar zijn we heel blij mee” vertelt Bouma. En zo begint sportschool Muilwijk aan weer een nieuw jaar in de rijke historie. Al sinds 1954 worden er judo- en karatelessen verzorgd. “We hebben al vier generaties bij ons op les. Vroeger gaven we vier avonden per week trainingen, helaas is dat nu iets minder. We hopen iedereen te kunnen bewegen om eens een proefles te nemen.” Iedere donderdag is er voor de jeugd van 5 tot 6 uur judo, terwijl aansluitend de karatelessen starten in de gymzaal PC Hooftstraat.

Advertenties uit de krant