Meester worstmaker Jasper de Leeuw poseert voor de rookkast met de gewonnen bekers en de prijswinnende rookworsten
Meester worstmaker Jasper de Leeuw poseert voor de rookkast met de gewonnen bekers en de prijswinnende rookworsten

Nederlands kampioen met fijne rookworst van Barten’s Slagerij

Algemeen

REGIO - Worstmaker Jasper de Leeuw van slagerij Barten is Nederlands kampioen fijne rookworst. Hij won deze titel in rookworstenstad Arnhem, waar het Nederlands kampioenschap rookworst voor de 46ste keer werd georganiseerd. Er deden zo’n 150 slagers en worstmakers uit heel Nederland aan mee.

De rookworsten worden beoordeeld in de categorieën; fijne en grove rookworst en de rookworst specialiteit. Een specialiteit is een rookworst zijn die gemaakt is van bijvoorbeeld rundvlees of kip. Een vakjury beoordeelt de inzendingen onder andere op kleur, smaak, geur en uiterlijk. Wie de maximale score van 100 punten behaalt op zijn inzending krijgt het predicaat ‘goud-ster’.

Maximale score
Jasper de Leeuw, meester worstmaker bij de worstmakerij van Barten’s Slagerij, deed mee met een grove, een fijne, een kip- en een runderrookworst en behaalde voor alle producten de maximale score van 100 punten. In de finale werd hij uitgeroepen tot Nederlands kampioen ‘fijne rookworst’. “Daar ben ik enorm trots op” aldus een glunderende Jasper: “De fijne rookworst wordt het meest verkocht en daar is de concurrentie het zwaarst. Hier Nederlands kampioen worden is een topprestatie.”

Wat maakt deze rookworst dan tot een kampioensworst? “Alles draait om vakmanschap, het allerbeste vlees en de juiste ingrediënten. Bij Barten werken we met vlees wat rechtstreeks van de boer komt. Dat verwerken we in onze eigen slachterij en van dat vlees maken we de dan met onze eigen recepturen de rookworsten. En natuurlijk kan ik over het recept niets verklappen” lacht Jasper. “Dat blijft geheim.”

De fijne, grove, runder- en kiprookworsten zijn allemaal te koop in de slagerijen van Barten. “Door Corona kunnen we ze helaas niet laten proeven in de winkels, maar ik zou zeggen, proef die dan maar thuis, bij een lekkere stamppot of ovenschotel” zegt Jasper tot slot.

Advertenties uit de krant