Logo decombinatieridderkerk.nl

Duo met doorgeladen vuurwapen

RIDDERKERK - In de nacht van donderdag op vrijdag in Bolnes twee jongens aangehouden die zich verdacht ophielden bij de Generaal Smutsstraat. Het duo met een scooter trok rond 03.00 uur de aandacht van een bewoner die de politie waarschuwde.

Bij de melding werd een goed signalement gegeven. Op de Generaal Smutsstraat zag de politie een jongeman die aan de beschrijving voldeed. Hij droeg een grijze Hoody en had een zwart schoudertasje om. Bij het zien van de politie ging hij er als een haas vandoor. Na een korte aanhouding kon hij toch worden aangehouden, zij het zonder tasje. De inzet van een speurhond leidde naar het vinden van dit tasje op de vluchtroute. Er bleek een doorgeladen vuurwapen in te zitten. De hiervoor aangehouden jongeman is een 23-jarige Rotterdammer.
Zijn kompaan kon eenvoudig worden ingerekend. Tijdens het wachten op de diensthond kwam hij met de scooter aanrijden en toonde zich geïnteresseerd in wat de agenten aan het doen waren. Toen bleek dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had werd hij aangehouden. Het rijbewijs van deze eveneens 23-jarige Rotterdammer werd bij het onderzoek in het zwarte tasje gevonden. Beide verdachten zijn ingesloten.

Meer berichten