Vrijwilligers en mannen van Aardoom knapten de tuinen op.
Vrijwilligers en mannen van Aardoom knapten de tuinen op.

Present Ridderkerk start met ‘sociaal tuinieren’ in Slikkerveer

Algemeen

RIDDERKERK - Op 20 maart is in de Ridderkerkse wijk Slikkerveer het project Sociaal Tuinieren van start gegaan. Drie tuinen werden tegelijkertijd aangepakt op deze prachtige zaterdagochtend.

Sociaal Tuinieren is bedoeld voor mensen die een krap budget hebben, weinig tot geen netwerk om hen heen hebben staan en vanwege lichamelijke en/of psychische problematiek moeite hebben hun eigen tuin goed te onderhouden. Zij krijgen hulp bij het opknappen van de tuin en vervolgens is er een tuinbuddy die mee blijft helpen om de tuin netjes te houden. 

Geslaagde ochtend

Het sociale aspect dat er verbindingen worden gelegd tussen buurtbewoners: de tuinbuddy is idealiter een buurman of buurvrouw die mee blijft helpen. Sociaal Tuinieren is een samenwerking tussen gemeente Ridderkerk, Wooncompas, Facet Ridderkerk en Stichting Present Ridderkerk.

De deelnemers kijken terug op een geslaagde ochtend. Dat kwam ook door het stralend zonnige weer en door de bewoners die meehielpen waar ze konden; in het voorzien van koffie en thee of in de tuin zelf. En ook was het te danken aan het setje tuingereedschap van Facet Ridderkerk, de stevige tuinhandschoenen van Stichting Present Ridderkerk, de lekkere broodjes die werden bezorgd door twee vrijwilligers en uiteraard de inzet van maar liefst 10 tuinvrijwilligers en twee toppers van Aardoom Hoveniers. 

Het resultaat is geweldig en geeft de bewoners vertrouwen om de tuin weer zelf, samen met een tuinbuddy, bij te houden. Heb jij ook groene vingers en wil jij je ook weleens inzetten als vrijwilliger bij Present? Meld je aan op de website: www.presentridderkerk.nl of stuur een bericht naar info@presentridderkerk.nl.

Advertenties uit de krant