Afbeelding
Ingezonden mededeling

Altijd vers bij AFG Vlietplein

Algemeen

Ruim twaalf jaar geleden vestigde Tuncay Yücel zich met zijn groente- en fruitwinkel aan het Vlietplein. De groentespecialist had daarvoor groentewinkels in Schiedam en Vlaardingen. Zijn werkwijze in Ridderkerk veranderde niet. Hij staat zelf voor de dagelijkse inkoop voor het assortiment van AFG Vlietplein.

Met meer dan dertig jaar ervaring in de branche heeft Yücel oog voor de beste kwaliteit. Hij kan zich met die kleinschalige inkoop ook onderscheiden van het vers aanbod van supermarkten. “Bij het inkopen van een grote partij is het onmogelijk dat alles even goed is. Er zitten dan altijd wel wat mindere kistjes bij. Alles wat ik koop heb ik met eigen ogen gezien. Bovendien heb ik het direct in de winkel. Verser kan niet” vertelt de groenteman.

AFG Vlietplein is ook onderscheidend omdat er geen trucs worden gebruikt om groente langer vers te laten ogen en er geen conserveringsmiddelen worden gebruikt voor alles wat in eigen keuken wordt gesneden of bereid. Dit geldt voor alle vers gesneden groenten, rauwkost en salades. Van eigen makelij zijn dagelijks tien verschillende salades, waarmee afhankelijk van het seizoen wordt gevarieerd. Succesnummers in de vitrine zijn onder meer Walfdorfsalade, aardappelsalade, fetasalade en tonijnsalade. Evenzo niet te versmaden zijn de gevulde pepers en olijven. Sinds kort komen er ook eigen soepen uit de keuken. De nieuwe troeven zijn onder meer een goed gevulde groentesoep, pompoensoep, linzensoep en een vegasoep.

Wie een hele ananas of meloen te groot vindt of geen zin heeft om thuis een mango te snijden kan kiezen voor bakjes met vers gesneden stukjes. Met vers fruit kunnen ook ter plekke verse smoothies worden bereid, waarbij de klant zelf voor de samenstelling kan kiezen. Ook kan men met versgeperst sinaasappelsap naar huis.
In de winkel heeft Tuncay gezelschap gekregen van familieleden. In de voetsporen van de groenteman met ruim dertig jaar ervaring getreden is zijn zoon Hamza.

Advertenties uit de krant