Drie generaties Vos in “Den Dill”. Huidig eigenaar Patrick met zijn vader Theo en zijn zonen Daan en Faas
Drie generaties Vos in “Den Dill”. Huidig eigenaar Patrick met zijn vader Theo en zijn zonen Daan en Faas Foto:
Ingezonden mededeling

‘Den Dill’ groeide met generaties mee

Algemeen

“Dit is de huiskamer van Slikkerveer. Een laagdrempelig café met een Slikkerveer. Het was een familiebedrijf toen het werd geopend en het is altijd een familiebedrijf gebleven nadat mijn ouders de zaak overnamen.”

Aan het woord is Patrick Vos, die vanaf de jaren tachtig mede het gezicht heeft gegeven aan Taveerne “Den Dill”. Twee jaar voor de officiële opening van het Dillenburgplein was het etablissement voor de horeca al in gebruik. Daarmee is “Den Dill” één van de oudste cafés van Ridderkerk. De familie Vos is er 57 jaar voor verantwoordelijk en de bezoekers hebben er inmiddels kennis kunnen maken met de derde generatie. Daan en Faas Vos mogen er nu ook de biertjes tappen. Of ze daadwerkelijk in de voetsporen gaan treden van opa en oma en hun ouders Patrick en Jolanda is nog de vraag. Voor beiden is het nu een studentenbaantje.

Borrelkaart
“Het mooie van Den Dill is dat we met de generaties zijn meegegroeid. De ouders van veel jongeren die hier nu feest vieren waren vroeger zelf stamgasten. Zij komen nog regelmatig een biertje halen, maar dan in de middag. Grote kans dat ze dan toch weer bekenden tegenkomen” vertelt Patrick.

Als een familie iets heeft te vieren gebeurt dat vaak met een hapje en een drankje in Den Dill. “We hebben geen ambitie om hier weer een restaurant van te maken. We doen het met een mooie borrelkaart. Die biedt voldoende keus om er een gezellige avond van te maken” aldus de huidige eigenaar.

Verbouwing
De komende periode wordt een kleine verbouwing doorgevoerd, waarvoor de zaak niet op slot hoeft. De vloer van het café is voor een deel aan vervanging toe. Rond de bar blijken na zestig jaar tegeltjes los te laten. Nu de vloer hiervoor open moet is ook besloten om nieuwe banken te plaatsen en de bar te voorzien van extra bierkranen. “Er komen vier bierkranen bij. Daarmee hebben we er straks twaalf staan en kunnen we meer speciaal bieren onder de tap hebben” stelt Patrick.
Zoals vermeld hoeft “Den Dill” voor deze verbouwing niet dicht. Het werk wordt gedaan op de woensdagen, de dag dat het café traditioneel gesloten is. “De klanten zullen misschien een weekend op een kale betonvloer moeten staan, maar we kunnen gewoon doordraaien. We zijn blij dat we weer open mogen na bijna twee jaar van stilstand. Of we die periode niet hadden kunnen verbouwen? Hadden we graag gewild, maar vind maar eens een bedrijf dat hier tijd voor heeft. We zijn nu pas aan de beurt.”

Geschiedenis in het kort

Op 23 juni 1960 is de officiële opening van Café-Restaurant“ Dillenburg”. Op deze datum wordt ook het60-jarig bestaan gevierd van het horeca bedrijf van de familie Lodder. De historie hiervoor werd geschreven met Café Lodder aan de Ringdijk in Slikkerveer. Op 20 januari1965 wordt de zaak van het echtpaar J. Lodder en A. Lodder-Bijlsma overgenomen door de heren P. Bergakker en M. Vos Op 15 september 1972wordt de zaak na een ingrijpende verbouwing heropend met Taveerne “Den Dill” als nieuwenaam. Uitbaters zijn dan Theo en Phia Vos.

Advertenties uit de krant