Afbeelding

Vragen aan lijsttrekkers

Algemeen

De Combinatie en RTV Ridderkerk hebben in samenspraak 25 vragen/stellingen opgesteld voor de lijstrekkers van de partijen die in Ridderkerk meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.  Een deel van de vragen en antwoorden is deze week gepubliceerd in De Combinatie. De overige vragen zijn online te vinden op de site van RTV Ridderkerk: www.rtvridderkerk.nl

Een weg door ‘de boomgaard’ is voor de gemeente Ridderkerk niet bespreekbaar. Is dit wel acceptabel als dit aantoonbaar leidt tot minder verkeer op de Populierenlaan en/of de Rijksstraatweg?

Partij 18PLUS
Een weg door ‘de boomgaard’ leidt niet tot minder verkeer op de Populierenlaan en/of de Rijksstraatweg. Een weg door ‘de boomgaard’ zorgt ervoor dat de leefbaarheid in Rijsoord onder druk komt te staan en is daarom onwenselijk.

PvdA-GroenLinks
PvdA-Groenlinks Ridderkerk is tegen een weg door de boomgaard, omdat dit leidt tot meer verkeer door Rijsoord. We willen het sluipverkeer op de Populierenlaan en de Rijksstraatweg aanpakken door voor het verkeer van Nieuw Reijerwaard, direct vanaf het bedrijventerrein, een aansluiting op de A15/16 te realiseren. 

SGP
Met de SGP kiest u voor een betere verkeersafwikkeling binnen Rijsoord en Ridderkerk-West. Daarom wil de SGP zich inzetten om vanuit Nieuw-Reijerwaard een extra toerit op de A16 te realiseren. Op dit moment ziet de SGP dan ook geen aanleiding om aan de boomgaard een andere bestemming te geven. 

Echt voor Ridderkerk
Nee. Immers het verkeer kan buiten Ridderkerk om bij Nieuw Reijerwaard komen. Wij willen dit doorgaande vrachtverkeer zoveel mogelijk buiten de Populierenlaan en de Rijkstraatweg leiden.

CDA
Het CDA Ridderkerk wil geen weg door ‘de boomgaard’, omdat dit de leefbaarheid in Rijsoord beschadigt. De (mogelijke) verkeersoverlast voor de wijk West willen we tegengaan door het ontmoedigen van vrachtverkeer door West en het onderzoeken van de mogelijkheid of er een extra weg kan worden aangelegd vanuit Nieuw Reijerwaard naar de A15.

Leefbaar Ridderkerk
De Provincie heeft Nieuw Reijerwaard er doorheen gedrukt. Nu blijkt pas wat voor gevolgen deze beslissing had. Wij zijn van mening dat zij nu ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen voor de verkeersoverlast.

Christen Unie
De boomgaard moet wat ons betreft boomgaard blijven. Overlast op de Populierenlaan en Rijksstraatweg moet wel worden aangepakt, maar daar zijn ook andere oplossingen voor te vinden.

VVD
Het uitgangspunt van VVD Ridderkerk is vanaf het begin dat er geen weg door de boomgaard moet komen. Een oprit naar de A16 zou zeer behulpzaam zijn, maar Rijkswaterstaat verleent hieraan (nog) geen medewerking. Alleen als onomstotelijk zou blijken dat de weg noodzakelijk is, dan zullen we ons standpunt heroverwegen. 

BURGER OP 1
Nee, dit is voor ons onacceptabel. Dit gaat niets ontlasten, dit geeft alleen maar meer sluipverkeer en rondjes rijden. Mochten er bureaus zijn die zeggen dit wel aantoonbaar te kunnen maken blijven wij nee zeggen. Wij willen dit stukje groen houden en niet nog eens een aantal woningen aan de Rijksstraatweg afbreken. 

Advertenties uit de krant