Afbeelding
ingezonden mededeling

Drank Trends in 2022: tips om te serveren op een feest

Algemeen

2022 is het jaar dat in Nederland alles weer open ging na al die coronaregels. Zo oonden we weer volop onze verjaardagen, jubileums, ect. vieren. Na twee jaar lang niks gevierd te kunnen hebben, smachten vele naar een groot feest. Heb jij plannen om meer eens flink uit te pakken? Dan mag goede alcohol natuurlijk niet ontbreken. Er is tegenwoordig echter zo veel keuze tijdens alcohol kopen. Lees daarom hieronder alles over de laatste drank trends van 2022.

Populair drankje

In 2022 is een drankje erg populair geworden. Het drankje is een ready to drink cocktail. Dit drankje was vroeger al bekend onder vooral de jongere doelgroepen. Het is een mixdrankje met alcohol, die verpakt zit in een blikje. Het is tegenwoordig is lifestyle product die onder veel doelgroepen gebruikt wordt. Hierdoor stijgt de waarde van het drankje per jaar met 13,4% tot 2031. 

Wat zijn de drijfveren van het drankje?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de ready to drink cocktails tegenwoordig erg populair. Wat zijn dan precies de drijfveren van dit succes? Als eerst draait het bij het drankje erg om gemak. Het drankje is als het ware kant-en-klaar. Je hoeft het alleen maar te kopen en op te drinken. In tegenstelling tot zelf een cocktail maken is dit dus veel sneller en makkelijker. Ook is het beter voor de gezondheid. Door de coronatijd zijn mensen veel meer bewust van wat wel en niet gezond is. Natuurlijk is alcohol niet gezond, maar om toch nog te kunnen genieten van een alcoholisch drankje is een ready to drink cocktail beter dan wanneer je een hele fles alcohol in huis haalt. 

Naast de ready to drink cocktail een ander populair drankje

Naast de ready to drink cocktail, heb je ook vele drankjes die je zelf kunt mixen. Een van de bekendste is bijvoorbeeld Rum. De drank is een geliefde drank voor in cocktails en is goed te mixen met vele andere drankjes. Je kent waarschijnlijk wel de Mojito of de Pina Colada. Beide populaire drankjes met Rum erin. Andere drank die vaak voor cocktails wordt gebruikt zijn Wodka, Gin, Whiskey, ect. 

Waarom zouden mensen nog een cocktail gaan drinken in de horeca?

Door de ready to drink cocktails en de Hard Seltzer, zullen mensen makkelijker thuis blijven. Het is natuurlijk erg simpel om gewoon lekker een blikje erbij te pakken en te genieten van het drankje. Toch kan het bij de horeca erg gezellig zijn en is het voor de horeca ook wel zo fijn als ze nog gasten hebben. Door extra elementen toe te voegen aan de drankjes prikkelen ze zintuigen van de gasten. Dit doen ze door bijvoorbeeld schuim of rook toe te voegen. Naast de prikkeling, kan de textuur en temperatuur van het drankje ook nog eens veranderen. Alleen maar positieve effecten, waardoor de beleving van het drankje heel anders zou zijn dan wanneer ze dit thuis zouden drinken. 

Groei in alcoholvrije drankjes

Alcoholvrije drankjes zijn al langer bekend. Toch blijft de populariteit hierin meer groeien. Hierboven beschreven staat dat mensen door corona veel meer bezig zijn met de gezondheid, hierdoor zullen ze ook sneller kiezen voor alcoholvrije drankjes. En hoe makkelijk is het om gewoon voor een alcoholvrij biertje te kiezen die bijna hetzelfde smaakt als een echt biertje? Naast het alcoholvrije bier heb je ook alcoholvrije wijn en bijvoorbeeld cocktails. Genoeg keuze om te nemen voor een goede gezondheid.

Advertenties uit de krant