Rijsoord weerstond de druk van EOBH

Rijsoord flikt het in Dordrecht

Algemeen

RIDDERKERK - Met een 0-1 overwinning heeft Rijsoord zaterdag in Dordrecht goede zaken gedaan. De komende twee weken zijn de Kraaien vrij en dan wordt het kijken wat de concurrentie doet. Op dit moment staat Rijsoord precies in het midden van de competitie, maar heeft wel de meeste wedstrijden gespeeld. De meeste ploegen hebben één wedstrijd en sommige zelfs twee wedstrijden minder gespeeld. De komende weken kunnen er dus nog verschuivingen plaats vinden en dan kunnen we pas zien waar Rijsoord zich écht op de ranglijst bevindt. Echter de winst van zaterdagmiddag is een prima impuls voor het zelfvertrouwen van het team.

door Wim de Rooij

Maar zaterdagmiddag was weer belangrijk voor de Kraaien. Winst zou wat verlichting geven en bij een gelijkspel of verlies zou het degradatiespook steeds dichterbij komen. Voor trainer Johan Versluis waren er in zijn selectie geen bijzonderheden. Alleen assistent-grensrechter Arie de Klerk ontbrak nog bij het begin van de wedstrijd en dus nam reservespeler Sander Oudijn de honneurs waar. Bleek dat Arie al in de zomertijd zat en zich dus pas later meldde en de vlag van Sander kon overnemen. Hij deed het verder prima en beter dan zijn collega Frans Stal, die met zijn manier van vlaggen probeerde een puntje of meer voor zijn team te ‘verdienen’. Dit tot grote frustratie van de supporters van Rijsoord. Gelukkig liet de goed leidende scheidsrechter Stef Bogers hem één keer in zijn hemd staan en kon Rijsoord de openingstreffer scoren.

Maar daaraan voorafgaand was er een spannende wedstrijd. Niet van een hoog niveau, maar de spanning vergoedde veel. Zeker in het begin was het een aftasten van beide teams en vooral de thuisploeg had ogenschijnlijk nog last van de naweeën in Zwijndrecht, waar de wedstrijd vorige week zaterdag tegen Pelikaan werd verloren. De echte overtuiging om te winnen ontbrak bij de Dordtenaren. De wedstrijd ging heen en weer. In de tiende minuut een eerste kans voor Rijsoord, toen Francesco Messina messcherp voorzette, maar Casper Gerritse de bal net niet goed kon raken. In die periode beet Rijsoord goed van zich af en was het gelijkwaardig aan de thuisploeg. De Kraaien waren meer in balbezit en waren meer in de aanval dan de thuisploeg. En ook verdedigend zat het bij Rijsoord goed in elkaar, want er werden nauwelijks kansen weggegeven.

Moeizame herstart
Na de rust toch wel een heel andere wedstrijd. EBOH ging nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer en Rijsoord moest steeds verder terug. Het was duidelijk een moeizame herstart van de Kraaien en dat is vragen om problemen. Maar gedurende het verloop van de wedstijd kreeg Rijsoord weer meer controle en waren de uitvallen soms messcherp. Een eerdere uitval werd door assistent Stal onterecht afgevlagd voor buitenspel, maar na bijna tien minuten na rust mocht Lulu Statia uitbreken, maar hij kwam doelman Jan-Arie Kouwenhoven op zijn weg naar een doelpunt tegen, die met zijn arm de inzet tot een hoekschop kon verwerken. Daar had zeker meer in moeten zitten, maar in de zesenzestigste minuut was het toch raak. Anass Rachidy gaf een steekpass op maat en Enriqué Edomaruse liet doelman Kouwenhoven kansloos; 0-1. Rijsoord vierde feest in tegenstelling tot assistent Stal, die stampvoetend in de scheidsrechter zijn meerdere moest erkennen. Hierna bleef de wedstrijd spannend en werd er in een hoog tempo gespeeld. Een kleine tien minuten voor het einde van de wedstrijd was er nog een prima redding van Jesse Verveer, die daarmee de gelijkmaker voor EBOH voorkwam. EBOH bleef op zoek naar meer, maar kon niet voorkomen dat na negentig minuten en nog een paar meer Rijsoord in juichen uitbarstte en drie dik verdiende punten meenam naar het Kraaiennest.

Opstelling Rijsoord: Jesse Verveer – Damian Muller – Timo Versteeg – Kevin Versteeg – Vince van Nes – Chakib Lechheb – Francesco Messina (46. Enriqué Edomaruse - 88. Floris Plomp) – Lulu Statia – Danny Haasdijk – Casper Gerritse (77. Michael Harding) – Anass Rachidy.