Rijsoord slaagt niet in opzet

Algemeen

RIDDERKERK - Gezien de stand op de ranglijst had Rijsoord er alle belang bij om de wedstrijd tegen Alexandria in winst om te zetten. De winnaar zou immers goede zaken doen om de nacompetitie te kunnen ontlopen. Helaas is deze opzet voor Rijsoord niet gelukt, het was Alexandria dat met 2-1 aan het langste eind trok.

Het begin van de wedstrijd was voor beide partijen aftasten wat de mogelijkheden zouden zijn. Hierbij trok Alexandria zich bij balverlies terug op eigen helft waardoor Rijsoord moeite had om een opening te vinden. Het spel van Rijsoord werd gekenmerkt door veelvuldig balverlies. Wat volgde was een eerste helft met weinig hoogte punten. Na een minuut of twintig spelen pas het eerste schot van Rijsoord richting het Alexandria doel. Aan de andere kant was aanvoerder Romano File enkele malen gevaarlijk met afstandsschoten doch keeper Jesse Verveer hield zijn doel schoon. Zodoende blies de goed leidende scheidsrechter Danny Koevermans voor de rust met een 0-0 tussenstand.

Kort op voorsprong
Alexandria kwam sterk uit de kleedkamer want binnen een paar minuten moest de bal tot tweemaal toe uit het Rijsoord doel gewerkt worden. De wedstrijd ontbrandde rond de 70ste minuut. Eerst was er een prima steekpass van Luivienno Statia op Enrique Edomaruse waarbij Alexandria keeper Donny van Gelder door tijdig uit zijn doel te komen nog kon redden. Enkele minuten later werd hij echter toch geklopt. Na een heerlijke bal aanname speelde Luivienno tijdig de bal diep op Chakib Lechheb en uit diens voorzet wist Casper Gerritse Rijsoord op voorsprong te zetten. Lang heeft men echter niet kunnen genieten van deze voorsprong. Binnen een paar minuten wist Alexandria de schade te herstellen. Na een heerlijke overstapje van een van zijn ploeggenoten, werd Romano File de diepte ingestuurd. De ver uit zijn doel komende Jesse Verveer kon niet voorkomen dat uit een moeilijke hoek de bal toch in het doel verdween. Het zou voor Rijsoord nog dramatischer worden. Rond de 80ste minuut werd Romano File wederom diep gestuurd. Zijn voorzet belandde bij de spits van Alexandria die door Vince van Nes onreglementair werd afgestopt. Terecht floot de scheidsrechter voor een penalty die feilloos werd benut. In de resterende tijd was Rijsoord niet meer bij machte nog verandering in de stand te brengen.

Een zeer zure en dure nederlaag voor de Kraaien. Door deze overwinning heeft Alexandria prima vooruitzichten om zich veilig te spelen terwijl Rijsoord de laatste drie wedstrijden nog vol aan de bak zal moeten om de nacompetitie te kunnen ontlopen.

Opstelling Rijsoord: Jesse Verveer – Damian Muller – Timo Versteeg – Kevin Versteeg – Vince van Nes – Chakib Lechheb (74. Floris Plomp) – Luivienno Statia – Enrique Edomaruse – Danny Haasdijk – Casper Gerritse (82. Michael Harding) – Anass Rachidy (82. Joel Shahzad).