Afbeelding

Saturnus’72 mannen naar finale beker

Sport

RIDDERKERK - Vrijdagavond spelen de Saturnus’72 mannen tegen het Papendrtechtse D.E.S.’72 in de finale van de Jan Alma Cup. Zondag verhuizen de dames en mannen weer naar het verharde veld.

Het verantwoordelijke koppel bij de dames, Jirri Bruinzeel en Henk van Oers, hebben de komende weken hun handen vol om de ploeg in de eerste klas te houden. Met maar twee punten uit vijf wedstrijden staat de ploeg op de één na laatste plek. ,,Gezien de ontwikkelingen in de laatste zaalwedstrijden verwachten wij dat we op de goede weg zijn er voldoende punten zullen scoren om ons te handhaven”, is de eerste reactie van het duo. ,,Een zondag moet blijken wat we op het veld waard zijn tijdens de uitwedstrijd bij Snelwiek."

De mannen gaan op bezoek bij het altijd lastige Ventura. Er zal zondag pas blijken hoe de zaalbekerwedstrijd van de vrijdag ervoor een stempel op de ploeg heeft achter gelaten. “Alles heeft de laatste weken in het teken gestaan van de zaal bekerfinale. Trainen op het verharde veld was er dan ook nog niet bij”, was het commentaar van trainer Hans van der Wiel. Toch zal Van der Wiel met zijn ploeg de eerste veldwedstrijd niet onderschatten. Net als de dames heeft de ploeg pas 2 punten uit zes wedstrijden en staat ook op een zeer vervelende één na laatste plek.
Voor beide standaard teams van de sportvereniging Saturnus’72 een zwaar weekend waarin veel te winnen, maar ook te verliezen is.


Programma
Zondag 12 april
Dames 14.30 uur Snelwiek 1 – Saturnus’72/1
Dames 12.50 uur Atomium’61/2 – Saturnus’72/2
Heren 14.10 uur Het Schielicht/Ventura 1 – Saturnus’72/1
Heren 12.00 uur Oliveo 2 - Saturnus’72/2

Advertenties uit de krant