Logo decombinatieridderkerk.nl
Andrew Thomas gaat de trainingen van de Vrouwen Voetbal Academie verzorgen (foto Jan Pott)
Andrew Thomas gaat de trainingen van de Vrouwen Voetbal Academie verzorgen (foto Jan Pott) (Foto: JAN POTT)

Vrouwen Voetbal Academie is in trek

  Sport

RIDDERKERK - Nog geen drie weken geleden werd de Vrouwen Voetbal Academie Rijnmond (VVAR) gelanceerd. Nu al blijkt de academie een schot in de roos. De eerste trainingsgroep zit bijna vol. Uit de hele regio hebben meisjes en jonge vrouwen zich aangemeld.

RVVH heeft haar accommodatie voor de trainingen van VVAR beschikbaar gesteld. Topklasse trainer Andrew Thomas gaat de trainingen verzorgen. Hij is ook trainer van de vrouwen van RVVH die op het hoogste amateurniveau van Nederland spelen. Andrew zal er natuurlijk voor zorgen dat ook de vrouwen van RVVH zich regelmatig laten zien op die extra trainingen.
In de regio Rijnmond zijn er talloze meisjes en vrouwen die voetballen. Voor hen zijn er ook kansen om de absolute top te halen in het voetbal. Met de Topklasse teams van RVVH, SSS en hoofdklasser Barendrecht zijn er volop kansen in de regio om op Landelijk niveau te voetballen in het Rijnmond gebied. Excelsior speelt zelfs in de eredivisie. Toch lijkt het lastig voor veel meiden om bij hun club hun talent te laten zien. Ook krijgen niet alle meiden bij alle clubs de kans zich voldoende te ontwikkelen. Daarom gaat VVAR extra trainingen aanbieden voor meisjes vanaf 12 jaar.
Dat er behoefte is aan een opleiding op topniveau blijkt wel over het feit dat de eerste groep al bijna vol is. De bedoeling was om met één groep te starten maar nu het animo zo groot blijkt te zijn wordt er gedacht aan een tweede groep.
De trainingen van VVAR beginnen in januari 2020. Voor meer informatie en inschrijving: www.vrouwenvoetbalrijnmond.nl. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Meer berichten