De wethouders Smit en Mirck hanteerden de spades samen met RET-directeur Peters
De wethouders Smit en Mirck hanteerden de spades samen met RET-directeur Peters

RET draagt bij aan Waalbos

Algemeen

RIDDERKERK - Met het planten van 9.000 bomen draagt de RET bij aan de ontwikkeling van het Waalbos in Rijsoord. Maandag zijn de eerste bomen geplant van dit zogenoemde reizigersbos dat op twee hectare van het nieuwe natuurgebied wordt gerealiseerd.

Met hulp van leerlingen van basisschool De Klimop gingen de eerste bomen de grond in onder de handen van RET-directeur Pedro Peters, wethouder Volbregt Smit en zijn Zwijndrechtse collega Henk Mirck als voorzitter van de Landinrichtingscommissie IJsselmonde. De RET realiseert dit bos ter compensatie van de uitstoot van de bussen van het vervoerbedrijf. Wethouder Smit is blij met deze ontwikkeling, die onderdeel is van de tweede fase van het Waalbos. "Er is de afgelopen jaren veel over gepraat en geschreven, maar nu krijgt de aanleg van het Waalbos toch echt een vervolg. Deze regio krijgt er zo'n 185 hectare prachtig recreatiegebied bij" stelt de wethouder: "En voor een aantal problemen hebben we mooie oplossingen gevonden. Als het vriest, kan er midden tussen de bomen worden geschaatst. En de waterscouts van zeeverkenners­groep Brandaen hoeven niet bang te zijn, dat de wind hen uit de zeilen wordt genomen! De bomen aan de waterkant worden niet te hoog."

De volledige aanleg van het Waalbos moet in 2017 een feit zijn. Het bos wordt gerealiseerd in samenwerking met Trees for All, Staatsbosheer en de Landinrichtingscommissie IJsselmonde. Onder de vlag van de nieuwe stichting Natuurbeheer Waalbos willen vrijwilligers meewerken aan het beheer en het bevorderen van natuurgerichte recreatie en educatie. Er zijn plannen voor onder meer een heemtuin en vlinderweiden.

Advertenties uit de krant