De hoogbouw van Lidl verandert het uitzicht van omwonenden
De hoogbouw van Lidl verandert het uitzicht van omwonenden

Vragen over 'Lidl-fout'

Algemeen

RIDDERKERK - Het PvdA-raadslid Jilles Soffree heeft schriftelijke vragen gesteld over de uitbreiding in de hoogte van de Lidl in Bolnes. Hij wil weten waarom de gemeente niet eerder actie heeft ondernomen om tot een andere oplossing te komen. "Omwonenden zijn nu de dupe van een door de gemeente in het bestemmingsplan gemaakte fout."

Supermarktconcern Lidl wil al haar winkelruimtes in Nederland uitbreiden naar minimaal 2200 vierkante meter. Om dit voor de vestiging in Bolnes te realiseren werden bij de gemeente drie voorstellen gedaan. Het gemeentebestuur ging niet akkoord met een aanbouw in openbaar gebied of een groenstrook aan de zuidzijde en zag ook geen ruimte voor een dakopbouw aan de westzijde van het winkelcomplex. Het bestemmingsplan en de hoogtebeperking staan dit niet toe.
Lidl vond daarna een gat in het bestemmingsplan. Voor de laad- en losruimte is geen hoogtebeperking in het bestemmingsplan opgenomen. De supermarkt wil daar nu omhoog voor een kantoor en alles beneden benutten voor extra winkelmeters. Het betekent ook dat straks het laden en lossen in de openbare ruimte gaat plaatsvinden en niet meer in de eigen laad- en loszone. Volgens Soffree had de gemeente direct na de ontdekking van de fout in het bestemmingsplan met de Lidl om tafel moeten gaan om tot een andere oplossing te kunnen komen. "Er is pas tweeënhalve maand later overleg geweest. Toen was het standpunt van Lidl dat het tijd-technisch niet haalbaar was."
Het raadslid wil van het college weten of er nog compensatie mogelijk is voor de gedupeerde omwonenden.

Advertenties uit de krant