Mia en Heidi Verver in de fourniturenhoek van Kledingreparatie Mia
Mia en Heidi Verver in de fourniturenhoek van Kledingreparatie Mia

Kledingreparatie Mia bestaat 40 jaar

Algemeen

RIDDERKERK - Deze maand is het veertig jaar geleden dat Mia Verver in Ridderkerk begon met “Kledingreparatie Mia”. Na eerder in dienstverband in een naaiatelier te hebben gewerkt startte ze aan de Olmenlaan voor zichzelf.

Mia had haar bedrijf daarna aan de Jan Steenstraat in het centrum en sinds 2002 staan de naaimachines aan de Dr. Colijnstraat. “We zijn in die jaren een begrip geworden. Verschillende generaties weten dat wij hier zitten en we kleding kundig kunnen herstellen” vertelt de nu 80-jarige Mia, die het werk nog niet helemaal heeft losgelaten.
Het bedrijf werd in 2005 overgedaan aan dochter Heidi, die bij het atelier op haar negentiende in de voetsporen van haar moeder trad. Mia draait nog twee dagen per week mee. Ze helpt dan voornamelijk de klanten, neemt de telefoontjes aan en komt in actie als er een bijzondere uitdaging ligt. “Ze vragen nog altijd naar die ouwe als er een trui met gaten moet worden hersteld” geeft ze haar specialisme aan.

Leerbedrijf

In dienst bij Heidi zijn nu een vaste medewerkster en twee oproepkrachten. Daarnaast is er vaak een stagiaire, want Mia is al vele jaren een erkend leerbedrijf. “Er is hier al meer dan tachtig keer stage gelopen” zegt Heidi, die zelf tien weken per jaar lesgeeft op het Zadkine College om de basis van het vak over te brengen: “Het is nog ouderwets handwerk”.
Zij merkt dat mensen weer steeds meer kleding thuis aan het maken zijn. Niet voor niets is de fourniturencollectie in de winkel voor het naaiatelier de laatste tijd fors gegroeid. “Toen een bedrijf in Dordrecht stopte hebben we een mooie collectie kunnen overnemen. We hadden net alles in huis toen de fourniturenkraam op de weekmarkt stopte. Het is nog niet bij iedereen bekend dat ze voor knopen en ritsen bij ons moeten zijn.”
Kledingreparatie Mia is gevestigd aan de Dr. Colijnstraat 34, tel. 0180-430874.

Advertenties uit de krant