Een cheque van het Snuffelpand voor twee doelen
Een cheque van het Snuffelpand voor twee doelen

Snuffelpand steunt projecten in Ghana en Mali

Algemeen

RIDDERKERK - Deze maand doneert het Snuffelpand 2000 euro aan Stichting Hand in Hand in Nkoranza, Ghana en 1500 euro aan Stichting Stop Vrouwenbesnijdenis in Nèguèla, Mali.

In Ghana is er weinig plek in de maatschappij voor mensen met een beperking. In 1992 is het project ‘Peace of Christ – Hand in Hand Community’ opgezet die kinderen met een beperking een liefdevolle plek geven. Twee of drie kinderen leven tezamen met een verzorger in een huisje. Deze huisjes staan ruim verspreid rondom een centraal gelegen terrein dat wordt gebruikt voor school, muziek, therapie, creatieve en sportieve activiteiten en om samen te eten.

Tegen vrouwenbesnijdenis
In Mali wordt 85% van alle meisjes besneden. Deze verminking zorgt voor lichamelijke, psychische en seksuele problemen. In 2014 heeft Augustine Niaré de Stichting Stop Vrouwenbesnijdenis opgericht en zij werkt nu samen met Wilde Ganzen aan een driejarig programma om in vijf dorpen rond Nèguèla besnijdenis te stoppen.

Vrijwilligers welkom
Het Snuffelpand aan het Dillenburgplein is alle woensdagen en zaterdagen open van 11.00 - 15.00 uur. Tijdens de openingsuren kunnen ook herbruikbare spullen ingeleverd worden. Het Snuffelpand zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om zich in te zetten voor de medemens. Kom gerust eens langs voor meer informatie.

Advertenties uit de krant