Afbeelding
Ingezonen mededeling

Hennes, de legendarische mascotte van 1. FC Köln

Algemeen

In de wereld van het voetbal zijn er clubs die niet alleen bekendstaan om hun prestaties op het veld, maar ook om hun iconische symbolen en tradities. 1. FC Köln, een van de meest geliefde voetbalclubs in Duitsland, heeft zo’n symbool dat diep geworteld is in de harten van de supporters - Hennes, de legendarische mascotte van de club. 

De geschiedenis van Hennes:

De saga van Hennes begon meer dan zeventig jaar geleden, toen een lokaal circus een jonge geitenbok schonk aan 1. FC Köln. Het was het begin van een legende. De geit werd liefdevol vernoemd naar Hennes Weisweiler, een voormalige speler en manager die een onuitwisbare indruk naliet op de club. Sindsdien is Hennes uitgegroeid tot een symbool van trots en traditie voor de Keulse fans. Met de huidige mascotte, Hennes IX, die sinds 2019 de rol vervult, blijft de erfenis voortleven.

Hennes in het stadion en daarbuiten:

Op matchdagen wordt het stadion van FC Köln getransformeerd tot een zee van rood en wit, en te midden van deze opwinding staat Hennes, de trotse mascotte. Omringd door juichende supporters betreedt Hennes het veld, waar zijn aanwezigheid het vuur van enthousiasme aanwakkert bij de fans. Maar zijn invloed reikt verder dan de groene grasmat; Hennes is overal aanwezig, van het clublogo dat met trots op de borstkas wordt gedragen tot de vlaggen die wapperen in de wind en de merchandise die door de fans wordt gedragen. Buiten matchdagen vindt Hennes rust en comfort in zijn stal in de dierentuin van Keulen, waar hij verzorgd wordt en zich voorbereidt op zijn volgende optreden.

Andere Keulse iconen:

Terwijl Hennes de harten van de Keulse supporters steelt, is hij niet de enige legende die de stad vereerd. Een andere naam die synoniem is geworden met Keulen en FC Köln is die van Lukas Podolski. De voormalige speler van de club heeft zijn band met de stad versterkt door zijn eigen brouwerij en restaurant te openen, waar de typische Keulse cultuur tot leven komt. Podolski’s betrokkenheid bij de gemeenschap en zijn liefde voor de stad maken hem een andere onuitwisbare figuur in de rijke geschiedenis van Keulen.

FC Köln tickets:

Hennes, de levende legende van FC Köln, blijft een symbool van trots, passie en traditie voor zowel de club als de stad Keulen. Door zijn aanwezigheid in het RheinEnergieStadion en zijn onlosmakelijke band met de supporters belichaamt Hennes de ware geest van FC Köln en blijft hij een bron van vreugde en inspiratie voor generaties fans. Lang leve Hennes, de onbetwiste koning van de geiten en de trotse mascotte van FC Köln! Wil jij de mascotte een keer live zien? Woon dan een wedstrijd van FC Köln bij. Via Voetbaltrips.com kun je namelijk aan FC Köln tickets komen. Voor hospitality FC Köln tickets kun je deze link openen.

Advertenties uit de krant