Sem Meulstee schiet de 3-0 binnen Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer kent geen moeite met Charlois

Algemeen

RIDDERKERK – Afgelopen zaterdag speelde Slikkerveer uit bij sv Charlois aan de Rotterdamse Oldegaarde. De vele meegereisde supporters keken vreemd op, dat in het hele gebied rondom deze vermaarde fusieclub betaald parkeren geldt.

In de openingsfase van de wedstrijd was de eerste kans voor de thuisclub. Selassa schoot in de derde minuut van dichtbij hard op doel, maar Ricardo Kieboom tikte de bal er met een geweldige reflex op tijd uit. Even later was aan de andere kant Sem Meulstee die goed door het centrum Bas Mulder diep stuurde, maar doelman Van der Griendt was net eerder uit zijn doel. In de tiende minuut dacht Slikkerveer aan een penalty na duidelijk hands van een speler van Charlois in de eigen zestien. Maar doordat de bal eerst via het been tegen de hand kwam wuifde de goed leidende scheidsrechter Ruijl het voorval weg. In de periode die volgde kwam Slikkerveer veelvuldig op de helft van Charlois, maar wilde de laatste pass telkens niet goed aankomen. In de 26ste minuut zag Bas Mulder zijn schot op doel ging via een verdediger over. Drie minuten later kopte Robert Kosten de bal goed door op de vrijstaande Sem Meulstee. Oog in oog met doelman Van der Griendt wist laatstgenoemde er nog net een handje achter te krijgen. Weer een minuutje later testte Sem Meulstee weer de doelman van Charlois. Dit keer was het een vlammend schot van buiten de zestien, maar in twee keer hield Van der Griendt de bal toch nog tegen. In de 36ste minuut moest Van der Griendt wel capituleren. Uit een corner van Mike van Dongen sprong Sem Meulstee zeker een meter hoger dan zijn tegenstander en kopte de bal binnen: 0-1. Twee minuten was het Sem Seifi, die op de rechterflank goed diep ging en daarmee de buitenspelval omzeilde. Sem legde voor het doel de bal keurig breed op de meegekomen Romain van Bruggen. Die bedacht zich niet en schoot de bal van dichtbij binnen: 0-2. Dat was tevens de ruststand.

Invalbeurt
In de tweede helft pakte Slikkerveer meteen goed door. Bij de eerste de beste aanval over de rechterflank was het Boy van Reede die net voor de achterlijn voorzette op Sem Meulstee bij de tweede paal. Een eerste schot werd nog gekeerd door de doelman, maar de rebound werd met een halve omhaal door Sem Meulstee hard door het midden binnen geschoten: 0-3. In de 52ste minuut dacht Slikkerveer al op 0-4 te komen, maar de treffer van Romain van Bruggen werd vanwege buitenspel geannuleerd. Een paar minuten later kopte Robert Kosten op de paal uit een voorzet van Sem Meulstee. In de 63ste minuut luisterde Jochem Kouwenhoven zijn invalbeurt meteen op met een treffer. Na een prima voorzet van Bas Mulder schoot Jochem Kouwenhoven de bal hard en hoog in de touwen: 0-4. Acht minuten voor tijd moest ook Ricardo Kieboom nog even goed in actie komen. Een direct op doel geschoten vrije trap stompte hij keurig over het doel. In de slotfase kreeg Bas Mulder nog twee kansen om de score op te hogen, maar dat lukte net niet. In de laatste minuut was het uiteindelijk nog wel raak voor de goed mee opgekomen Boy van Reede, die een voorzet van Sem Meulstee bij de tweede paal helemaal vrij mocht binnen tikken: 0-5. Het bleef uiteindelijk bij deze stand, zodat de ploeg van trainer Gijs Zwaan tevreden kan terugkijken op deze wedstrijd.

Opstelling Slikkerveer: Ricardo Kieboom, Denno Stoffels, Ryan van Dongen, Jesse Ringlever (74 – Steven de la Rambelje), Boy van Reede, Romain van Bruggen (84 – Ramon Joosen), Mike van Dongen (74 – Aaron Plaizier), Bas Mulder, Sem Seifi (60 – Jochem Kouwenhoven), Robert Kosten en Sem Meulstee.