Afbeelding
Foto:

Column Sem: TikTok verbod?

Column Column Column

Vele kinderen en jongeren zijn helemaal in de ban van TikTok. Klinkt misschien wel bekend. Zowel in Nederland als in de Verenigde Staten is TikTok één van de populairste social media platformen. Maar hoe het er nu naar uit ziet, gaat TikTok verboden worden in de VS. 

Ik zal even beginnen met uit te leggen wat TikTok is. TikTok is een social media platform waar iedereen met een account korte video’s kan maken en bekijken. Maar TikTok is in opspraak in de VS vanwege de gegevens die het bedrijf verzamelt. Daarom wil de VS TikTok gaan verbieden. Het zou denk ik niet negatief zijn voor de gebruikers ervan. Dit zijn vaak minderjarigen, en hoe lang die gemiddeld per dag op TikTok zitten, is niet helemaal gezond. Nou moet ik ook wel zeggen dat TikTok een verslavend effect kan hebben, dus je kan het ze ook weer niet helemaal kwalijk nemen.  

Ik vind het altijd wel een grappige gedachten hoe erg wij als mens gewend zijn dat alle elektronica goed functioneert. Als de Wifi voor een uurtje wegvalt is er voor velen al grote paniek. Ik ben best benieuwd hoe dat zal zijn bij de mensen die erg gehecht zijn geraakt aan TikTok. Zelf zit ik ook op TikTok, maar mocht het verboden worden kan ik daar wel mee leven. Zo verslaafd ben ik niet. Ik denk dat het niet perse negatieve gevolgen zou hebben op de jeugd. Nou ben ik sowieso niet zo’n grote fan van generatie Z, ondanks dat ik er zelf ook toebehoor. Ik ben ook geen grote fan van mezelf, dus dat klopt dan weer wel.  

Al met al vind ik het niet zo heel erg als TikTok verboden gaat worden. Tegenwoordig doet iedereen maar hetzelfde op social media, terwijl dingen buiten social media ook erg leuk zijn. Het hoeft van mij echt niet verboden te worden, mits ze zich een beetje gedragen omtrent de gegevens. Maar ja, online weet je het nooit.

Advertenties uit de krant