Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Ferry Tip heeft de AED voor de buurt bij zijn huis weten te krijgen.&nbsp;</p>

Ferry Tip heeft de AED voor de buurt bij zijn huis weten te krijgen. 

AED in de Beukenhof door actie van Ferry Tip

RIDDERKERK - Dankzij een actie van de Nederlandse Hartstichting en de Vriendenloterij is het Ferry Tip, één van de bewoners aan de Beukenhof, gelukt om deze straat van een AED te mogen voorzien. Tip, die zelf ook burgerdienstverlener vanuit de Hartstichting is, weet dat een AED levensreddend kan zijn tijdens een reanimatie. 

Hij werkt als Buitengewoon Opsporingsambtenaar en heeft hij in zijn vak vaker te maken gehad met een reanimatie. Het reanimeren en het gebruik van een AED is hem dan ook niet onbekend. Al is het alleen al omdat Tip ieder jaar getraind wordt in levensreddend handelen. 

Poging gedaan

Omdat de wijde omgeving vanuit de Beukenhof geen AED voorhanden had, heeft de Ridderkerker een aantal jaren geleden een poging gedaan om een AED in zijn straat te krijgen. Ook deze poging was vanuit de Hartstichting. Toen moest men de helft van de onkosten middels eigen bijdragen vanuit alle bewoners bij elkaar krijgen. 

De Hartstichting zou dan de andere helft betalen. Helaas is dat toen niet gelukt en moest de initiatiefnemer noodgedwongen de actie beëindigen.

Goede onderbouwing

Een paar weken geleden las Ferry over de actie vanuit de Hartstichting in samenwerking met de Vriendenloterij. Er konden AED’s (met onderhoudscontract voor vijf jaar) gewonnen worden. Kans daarop had men door zich op te geven met een motiverende reden “waarom ‘jouw’ buurt een AED nodig heeft”. 

Met een goede onderbouwing viel Ferry in de prijzen. Afgelopen week was het zover. Er hangt nu een AED aan de buitenmuur van zijn woning. Beschikbaar voor iedere hulpverlener die opgeroepen word voor een reanimatie. De bijbehorende code voor de AED kast krijgt men dan te zien in de oproep.

Meer berichten