Logo decombinatieridderkerk.nl

Bolnes vergeet te voetballen

  Sport

Op een zeer druilerig sportpark Bolnes speelde Bolnes zaterdag tegen Overmaas gepland op een uitermate zwaar veld. Het gras niet was gemaaid omdat het zeer nat is geweest de afgelopen week.

Bolnes kwam, zoals gewoonlijk, weer eens vroeg achter met 0-1. Uit een weggekopte corner kwam de bal voor de voeten van Jimmy Gerding die haalde hard en droog uit vanaf een meter of 20 en de bal belandde met een droge plof achter keeper Hamstra.  Binnen 10 minuten had de thuisploeg de achterstand omgezet in een voorsprong. Na uitstekend werk van aanvoerder Rick Visser werd door hem Jailson Dos Santos de ruimte ingestuurd en die speelde keeper Jeffrey van Welsum beheerst uit en maakte de 1-1. Nog geen 5 minuten later stond het 2-1 voor Bolnes. Een vrije trap van dezelfde Jailson Dos Santon werd van richting veranderd en belandde in de goal. Het antwoord van Overmaas bleef niet uit. Een prima aanval van Overmaas over rechts werd afgerond door Rayen Naigi. Deze bevond zich in buitenspelpositie maar de goal werd goed gekeurd omdat de grensrechter van Bolnes vergat zijn vlag op te steken.  Met de 2-2 stand werd de rust bereikt.

Praatziek
Wat in de tweede helft gebeurde was Bolnes onwaardig. Als er een wedstrijd gewonnen kon worden door praten dan staat Bolnes stijf bovenaan. Overmaas trok zich daar niets van aan. Na weer eens slecht verdedigen van Bolnes  werd 2-3 op de de borden gebracht. Trainer Lopes bracht nog 2 wissels in het veld en haalde spelers naar de kant die dat niet verdiende. Het praten ging maar door, maar dat kwam het spel niet ten goede.  Als Overmaas het slimmer had uitgespeeld had het de wedstrijd al eerder kunnen beslissen. Het duurde nu tot in blessuretijd voordat dit gebeurde. Een afgeslagen cornerbal, Overmaas kwam uit met 7 man tegen 2, werd goed uitgespeeld en bracht de eindstand op 2 – 4.
Bolnes heeft uitgesproken dit seizoen mee te willen doen voor de prijzen, maar de conclusie na 3 wedstrijden is dat er nog veel werk aan de winkel is. Er waren wel verzachtende omstandigheden. Bolnes miste drie basisspelers en dan wordt toch voelbaar dat de selectie aan de krappe kant is.
 

Meer berichten