Foto Roelie 't Jong

Slikkerveer zet stijgende lijn door tegen Spartaan´20

RIDDERKERK - Op zondag 5 oktober speelde Slikkerveer op een bewolkt Reijerpark tegen Spartaan ´20. In de openingsfase bleven beide teams elkaar eerst nog wat aftasten, maar in de negende minuut kreeg Slikkerveer een eerste kans.

Het was Ronald Capelle die over de linkerflank opstoomde naar voren en zijn lange rush afsloot met een schot dat een metertje over het doel heen ging. In dezelfde minuut werd Steven van Dongen diep gestuurd, maar was Spartaan ´20-doelman Nootenboom net iets eerder bij de bal. In de zeventiende minuut creëerde Slikkerveer een grote kans na een uitgebreide aanval over meerdere schijven. Romano Niamut had de bal goed breed gelegd op de mee opgekomen Steven van Dongen, die echter zijn ingezet gestopt zag door doelman Nootenboom, die ook de rebound van Niamut naast tikte. In de 21-ste minuut werd Mike van Dongen in het strafschopgebied onreglementair gestuit, waarna scheidsrechter Van der Kraan de bol onverbiddelijk naar de penaltystip wees. Ruben Silva Lopez benutte dit buitenkansje en zette daarmee Slikkerveer op een 1-0 voorsprong. Pas daarna kroop Spartaan ´20 wat verder uit haar schulp en kreeg het ook enkele kansen via Hillebrand en Cuino Seide. Tussendoor had Slikkerveer de voorsprong nog kunnen verdubbelen. Ruben Silva Lopez was alleen op doelman Nootenboom afgegaan, maar zag zijn inzet gestuit. De rebound werd door Steven van Dongen letterlijk gemist, zodat er op het scorebord niets veranderde. Wel veranderde er nog iets op het veld, want zo´n vijf minuten voor de rust gaf scheidsrechter Van der Kraan een tweede gele kaart aan Spartaan ´20 speler Gillandro Leona, die zodoende met rood kon vertrekken. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Spartaan ´20. Een schot vanaf de rand van de zestien door Ignacia ging maar net over het doel van Mitchel van der Spoel.

In de tweede helft was de eerste kans voor de bezoekers. Een hard schot van Cuino Seide werd goed gepareerd door Mitchel van der Spoel. Daarna leek Slikkerveer wat meer te profiteren van de numerieke meerderheid en stapelde het kans op kans. Tot twee keer toe was het Roy Schep die vanaf de achterlijn de bal teruglegde. Eerst werd een schot van Ruben Silva Lopez goed gepakt door Nootenboom en bij de tweede kans werd Steven van Dongen net niet goed bereikt om gevaarlijk te worden. In de 56-ste minuut kon Van Dongen wel zijn schoen achter de bal zetten, maar was dat recht in de handen van de keeper. Een volgende aanval in dezelfde minuut via Mark Offerman werd door laatstgenoemde via een verdediger in het zijnet geschoten. Weer een paar minuten later zette Ruben Silva Lopez Jason van den Berg vrij voor de keeper, maar ook deze kans ging verloren. Aan de ander kant moest Mitchel van der Spoel ook nog een paar keer handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. In de 63-ste minuut benutte Steven van Dongen een prachtige pass door het centrum, door deze goed aan te nemen en de bal hard en hoog in de touwen te jagen: 2-0. Twee minuten later schoot Richard Clement geplaatst in de verre hoek, maar kon Nootenboom de bal nipt tot hoekschop verwerken. In de 67-ste minuut werd Spartaan ´20-speler Ismail Azar voor de tweede keer op de bon geslingerd, dit keer voor het wegtrappen van de bal, en kon daardoor ook met rood van het veld vertrekken. Spartaan ´20 moest zodoende met negen spelers verder. In de 69-ste minuut leek Richard Clement meteen de wedstrijd in het slot te gooien. Na een goede onderschepping op de middenlijn stoomde hij helemaal door richting doelman Nootenboom, maar oog in oog met doelman vergat hij uit te halen, zodat een verdediger nog net een handje kon helpen. In het laatste kwartier was het voornamelijk eenrichtingsverkeer, waarbij Slikkerveer nog via Jason van den Berg en Louis Salacroup grote kansen kreeg, maar de stand niet verder omhoog kon tillen. Zodoende bleef het 2-0 op het Reijerpark voor Slikkerveer. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit in Vlaardingen tegen VFC.