Burgemeester Attema verraste Ton Schouwenburg
Burgemeester Attema verraste Ton Schouwenburg

Onderscheiding voor Ton Schouwenburg

Algemeen

RIDDERKERK - Ton Schouwenburg ontving zaterdag een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij werd er volledig mee verrast. Burgemeester Anny Attema reikte de onderscheiding uit bij muziekvereniging Harmonie Slikkerveer, die zaterdag haar 130-jarig bestaan vierde. 

Schouwenburg ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwillige inzet bij de Harmonie, winkeliersverenging Beverwaard en Trimpgroep Oosterpark Top-2000.
Schouwenburg is al 38 jaar lid en vanaf 1988 ook bestuurslid van de Slikkerveerse muziekvereniging. Met zijn verbindende en sturende kwaliteiten, wist hij de vereniging meermaals door een moeilijke periode heen te loodsen. Hij vervulde vele jaren de functie van voorzitter.
Bij de winkeliersvereniging is hij al jaren actief als voorzitter en penningmeester. Opticien Schouwenburg draagt vanuit zijn rol als zelfstandig ondernemer op positieve wijze bij aan de leefbaarheid en het ondernemersklimaat in Beverwaard.
Van Trimgroep Oosterpark Top-2000 was Schouwenburg medeoprichter. De groep heeft als doel dat mensen juist in de wintermaanden blijven hardlopen. Schouwenburg was een aantal jaar voorzitter van de groep.

Advertenties uit de krant