Iedere dinsdag en vrijdag plaatst Nina een video.
Iedere dinsdag en vrijdag plaatst Nina een video.

Nina Houston is een superster

Algemeen

BARENDRECHT – Vloggers, ze zijn overal en ze worden steeds populairder. Jongeren kijken geen televisie meer, maar bekijken filmpjes via YouTube.

Een aantal vloggers spant de kroon met duizenden, soms tienduizenden hits per video. Het zijn echte supersterren geworden. Waar ze ook komen, ze worden herkend, worden aangesproken en krijgen fotoverzoekjes.

Superster
In deze regio kennen we ook een YouTube Superster: Nina Houston (11) uit Barendrecht. Met maar liefst 87.000 abonnees is ze aardig op weg om uiteindelijk haar droom waar te kunnen maken: leven van haar YouTube-video's.

Rond Pasen vorig jaar woonde Nina in Houston met haar ouders, broer en twee zusjes toen ze haar eerste vlog online zette. Ze vertaalde Amerikaanse Rainbow Loom-video's naar het Nederlands.

De eerste video werd meteen meer dan 250 keer bekeken en voordat ze het wist had ze al honderden views. Later maakte ze zelf ontwerpen voor het toen nog populaire Rainbow Loom. Haar zelfgemaakte Ipod-hoesje bereikte bijna 8 miljoen views.

De familie verhuisde weer terug naar Nederland en Rainbow Loom werd minder populair. Nina besloot het over een andere boeg te gooien en begon met challenge video's, shoplogs en DIY (Do it yourself). Dat zijn video's over uitdagingen, filmpjes over wat ze allemaal heeft geshopt en een uitleg om iets zelf te maken.

De video's zijn een regelrechte hit. Iedere dinsdag en vrijdag plaatst ze sowieso een vlog en soms nog eentje extra. Meestal worden de video's in het weekend gemaakt.
,,Doordeweeks moet ik eerst mijn huiswerk maken", vertelt Nina. Ze zit in de brugklas en die stapel huiswerk is toch wel even wennen.

Hulp en producten
Nina wordt tegenwoordig geholpen door het bedrijf Divimove. Dit bedrijf begeleidt populaire vloggers. Zij geven Nina tips, zorgen voor de trailer en de banner.
Via webshops krijgt Nina producten toegestuurd waar ze vlogs over mag maken. ,,Ik ben wel altijd eerlijk. Ik ga geen producten aanprijzen die ik zelf helemaal niets vind."
Ook mag ze cadeaus weggeven en soms regelt ze dat zelf. ,,Ik koop bijvoorbeeld een aantal leuke shirtjes en die kunnen mijn kijkers dan winnen."

Haar zusjes en vriendinnen zijn ook vaak te vinden in haar vlogs en de video's bewerkt ze zelf. Meestal maakt haar moeder de filmopnamen.

Nina verzint zelf de onderwerpen voor haar vlogs, maar ze doet ook veel inspiratie op door Amerikaanse vlogs te kijken. Op straat wordt ze regelmatig herkend en als ze door de gangen van school loopt, wordt ze soms ook aangesproken.
,,Dat vind ik alleen maar leuk", zegt ze lachend. ,,Ik vind het super dat mijn vlog zoveel bekeken wordt en ik hoop dan ook echt dat ik er in de toekomst mijn geld mee kan verdienen. Maar ik zou ook wel dokter willen worden."

Bekijk Nina's vlogs via YouTube: Nina Houston. Een video over dit interview staat online.

De video's van Nina zijn een hit.

Advertenties uit de krant