Afbeelding

Gedumpte konijnen bij Knaagspoor

Algemeen

RIDDERKERK - In de nacht van oud op nieuw hebben twee konijnen letterlijk een nieuwjaarsduik gemaakt. Niet in het water, zoals veel mensen dapper doen, maar  letterlijk een duikvlucht over het twee meter hoge hek van het Knaagspoor. Hier is niks dappers aan, want het is natuurlijk niet ongevaarlijk om de dieren op die manier te dumpen.

Toen een medewerker 's morgens de opvang opende om aan het werk te gaan, zag hij twee konijnen loslopen op het terrein. Hij herkende de dieren niet en toen hij daarna een geopende transport box zag liggen bij het hek, wist hij al genoeg. De eerste dump van 2018 is een feit.

Het was nog even een klus om de dieren te vangen. Een van de konijnen vluchtte van het terrein af.
Gelukkig wordt er in het Knaagspoor vakkundig gewerkt en werd het diertje gevangen en weer herenigd met haar vriendinnetje. Maar helaas was het er meer aan de hand. De dieren waren in slechte conditie, waarbij een veel te mager bleek, oude verwondingen had en de andere ongelofelijk lange nagels. Nu ze veilig bij de opvang zitten hebben de medewerkers ervoor gekozen om de duikvluchters Happy en New Year te noemen.

De dump, maar ook het vuurwerk van Oudjaarsnacht heeft voor veel stress gezorgd bij de dieren. Tamme konijnen kunnen sowieso niet zomaar buiten gedumpt worden, ze zijn niet gewend om te vluchten voor gevaar en weten ook niet wat ze wel of niet kunnen eten in de natuur.

Het Knaagspoor vangt jaarlijks ongeveer 500 gedumpte dieren op. Gelukkig zijn er ook mensen die hun verantwoordelijkheid nemen en netjes afstand komen doen. De  wens voor het nieuwe jaar van Het Knaagspoor is dan ook om zoveel mogelijk dieren te helpen, die keurig via de voordeur binnen zullen komen, in plaats van dumpacties.

Afbeelding

Advertenties uit de krant