Foto Roelie ´t Jong

Slikkerveer met 3-0 onderuit in en tegen Gouda

RIDDERKERK - In het uitduel bij titelkandidaat sv Gouda speelde Slikkerveer een moeizaam duel. Het mist ook dit keer een flink aantal spelers. In de eerste helft was ook meteen in de eerste minuut een grote kans voor de thuisploeg, die waarbij Essanoussi hard en hoog binnen schoot bij de eerste paal, maar Mitchel van der Spoel kon de bal tot hoekschop verwerken.

In de negende minuut kreeg ook Slikkerveer haar eerste kans. Ruben Silva Lopez had ook de laatste verdediger uitgekapt en lobte de bal te zacht over de uitkomende keeper heen, waardoor deze de bal eenvoudig kon pakken. Een paar minuten later werd Roy Schep goed diep gestuurd door Mark Offerman, maar zijn voorzet vanaf de achterlijn was een makkelijke prooi voor de doelman van Gouda. In de 17e was het wel raak. Een aanval over de linkerflank van Gouda werd bij de bij de tweede paal vrijstaande Soufiane Chairi eenvoudig binnengeschoten: 1-0. Zeven minuten later werd het zelfs 2-0 nadat Jaouad Essanoussi zichzelf vrij had gelopen en eenvoudig kon binnenknallen. Slikkerveer had het in deze periode heel moeilijk en kwam er amper goed uit. Alleen een paar afstandschoten van Jason van den Berg kwamen in de buurt van het doel van Gouda, dat nog wel wat kansen kreeg om de voorsprong te verhogen. Mitchel van der Spoel hield een paar keer de bal goed tegen, maar toen Fahri Margoum in de 38-ste minuut ruim in buitenspel positie van de scheidsrechter mocht doorgaan was ook hij kansloos: 3-0.

De tweede helft leverde een totaal ander gezicht op, dan voor de pauze. Nu was de thuisploeg de verdedigende partij en Slikkerveer de aanvallende. De thuisploeg kon het zich ook veroorloven om op de counter te spelen. In de 63-ste minuut was Slikkerveer dichtbij een treffer. Ronald Capelle had zich langs twee tegenstander gespeeld en kwam oog in oog te staan met de doelman van Gouda. Het schot stuitte letterlijk tegen de borst en over de achterlijn naast de verkeerde kant van de paal. Ook Vincent de Jong schoot nog een keer vervaarlijk, maar echt uitgespeelde kansen kregen de meegereisde supporters niet voorgeschoteld. Aan de andere kant moest Mitchel van der Spoel nog een paar keer handelend optreden om erger te voorkomen. Het bleef uiteindelijk bij de 3-0 stand, die al met de rust was bereikt. Komende zondag wacht thuis om 14 uur tegenstander SVDPW op het Reijerpark.