Afbeelding

De Noord schenkt ‘boekengeld’ aan Jarige Job

Nieuws

RIDDERKERK - OBS De Noord kan terugkijken op een feestelijke Kinderboekenweek. Met een toneelstuk van groep 8 werd de Kinderboekenweek op 2 oktober officieel geopend.

Dat was ook de start van de kinderboekenkramen, waar de kinderen gedurende de hele Kinderboekenweek mooie boeken konden kopen. Alle groepen bezochten een voorstelling, georganiseerd door Lezen Oké en genoten daar zichtbaar van. Het hoogtepunt van de Kinderboekenweek was toch wel het bezoek van Kikker en Dolfje Weerwolfje aan alle groepen. Er werd geknuffeld met Kikker en de klauwen van Dolfje werden voorzichtig gevoeld. Van alle groepen werd een groepsfoto met Kikker en Dolfje gemaakt. Een paar uur later tijdens de kijkavond konden de kinderen ook met Kikker of Dolfje op de foto. Ook werden op deze avond tweedehands boeken gekocht en werd er volop geboden op schilderijen en taarten. Bij de koffie/thee konden zelfgemaakte lekkernijen worden gekocht. Ook konden er enveloppen worden getrokken.

De opbrengst van de Kinderboekenweekavond heeft de school geschonken aan de Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld maar een Verjaardagsbox met alles erop en eraan en zorgt ervoor, dat ieder kind een mooie verjaardag heeft. Drie leerlingen uit groep 6, Elle, Evi en Sophia, mochten samen met vertegenwoordigers van de Kinderboekenweekcommissie een cheque van €450,- overhandigen bij Jarige Job in Rotterdam. Ook gaven zij van peuterspeelzaal Dribbel een cheque van €112,-. Daarna mochten de aanbieders nog even een kijkje nemen in de opslagruimte van Jarige Job. De stichting dankt alle ouderen en kinderen die aan deze actie hebben bijgedragen.

Advertenties uit de krant