RVVH zet goede lijn door

RIDDERKERK – RVVH heeft de goede lijn doorgezet richting het nieuwe jaar. De eerste (lastige) competitiewedstrijd uit bij SHO werd met 1-2 gewonnen. Benjamin Martha was met twee puntgave treffers matchwinner. Enige smetje was de late tegengoal, maar die bleek alleen van waarde voor de statistieken.

RVVH begon zeer sterk aan de wedstrijd. Het wilde kost wat kost winnen en breken met de traditie slecht te beginnen na de winterstop bij een ploeg die in de onderste regionen bivakkeert. Daarin slaagde het prima. SHO werd vanaf het begin teruggedrongen en de wil opgelegd. Reeds na viereneenhalve minuut was de 0-1 een feit. Everton Pires Tavares vond Remco Buist en die legde met het hoofd de bal breed, waarna hij al dan niet via de voeten van Julian Agatowski bij Martha kwam. Die aarzelde geen moment en joeg de bal in de kruising achter keeper Raymon Kuipers. RVVH ging door en zag een schot van Robert Kooiman maar net over gaan. Even later schoot een bal van Agatowski via links maar net voorlangs en uit een corner was Martha dichtbij de 0-2 maar was Kuipers op de doellijn attent. Ook Pires Tavares, vaak ongrijpbaar, liet zich niet onbetuigd en schoot maar net over. Halverwege deel één dacht Martha na een mooie aanval de 0-2 te maken, maar deze goal vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Elderson. Dit bleek uitstel van executie. Vijf minuten later telde hij wel. Een sublieme diepe bal vanaf de rechterzijkant van Pires Tavares viel achter de verdediging precies bij Martha, die met een bekeken lob Kuipers voor de tweede maal passeerde, 0-2. Een prachtig mooie goal. SHO kon daar betrekkelijk weinig tegenover zetten. Roy Fernandes leek op weg naar iets moois maar kon tijdig worden gestuit en even later was hij vanaf de flank aangever voor de grootste kans van SHO voor de rust. Henk Roeland miste maar net de goal. Tegen de rust kreeg RVVH nog twee kansen. Invaller keeper bij SHO Brian de Vaal, Kuipers viel na 30 minuten geblesseerd uit, verdedigde niet goed uit waarna de bal een prooi werd voor Agatowski, die koos voor de pass op Buist, waar zelf schieten kansrijker was geweest. In de blessuretijd stuurde Agatowski vervolgens Buist over rechts richting de keeper, maar deze was net iets eerder bij de bal waardoor de ruststand op 0-2 werd bepaald.

In de rust was Danny Spelde met oogproblemen in de kleedkamer achtergebleven en was Jeroen Kloosterman zijn vervanger. De tweede helft was als schouwspel een stuk minder. RVVH controleerde de wedstrijd, maar kwam veel minder dreigend naar voren. Het gunde SHO de bal, om vanuit de omschakeling te kunnen toeslaan. Dat gebeurde dan te slordig waardoor op de beslissende momenten de eindpass niet goed was. SHO kon vervolgens ook geen bres slaan in de hechte RVVH defensie, waar de “jonkies” Jesse Eggers en Quincy Jones weer prima hun mannetje stonden. Kloosterman kon zich onderscheiden door wat schoten van afstand goed te pareren, maar meer gevaar wist de thuisploeg niet te creëren vooralsnog. Halverwege de tweede helft kreeg toch weer RVVH de grootste kans. Een snelle combinatie met Martha en Pires Tavares bracht Roy Weber vrij voor de goal, die zijn inzet echter gered zag door de Vaal waarna de rebound door Buist in het zijnet werd geschoten. Een kwartier voor tijd een grote kans voor SHO. Paul Scheurwater vond over links Fernandes die op snelheid oog in oog kwam met Kloosterman, maar laatstgenoemde was met een goede redding hem de baas. In die laatste fase leek bij RVVH de concentratie wat weg en kwamen er meer mogelijkheden voor de thuisploeg. Kloosterman moest nog een afstandsschot pakken van Joey Kleijn en aanvoerder Dennis Groosjohan schoot venijnig maar net naast. Kleijn zag een kopbal in de handen van Kloosterman eindigen alvorens hij diep in de lang bemeten blessuretijd alsnog het gaatje voor de aansluiting vond, 1-2. Daar bleef het bij.

RVVH behaalde overtuigend een verdiende zege, al verzuimde het zeker in de eerste helft ruimer afstand te nemen. Een mooie opsteker zo direct bij het begin van het jaar. Volgende week krijgt RVVH Ter Leede op bezoek. Zij zijn de enige ploeg die RVVH een competitienederlaag wist toe te brengen. Kan een interessante wedstrijd worden. Aan de Sportlaan wordt om 14:30 uur afgetrapt.

SHO – RVVH 1-2 (0-2)