Logo decombinatieridderkerk.nl

Danone Nations Cup in de Brede School

RIDDERKERK - Ook dit jaar biedt de Brede School de Danone Nations Cup aan, een internationaal straatvoetbaltoernooi dat wordt gecoördineerd door de Krajicek Foundation en Facet Ridderkerk. Jongens en meisjes uit Ridderkerk Centrum/West, Slikkerveer en Bolnes kunnen hier aan meedoen. Aanmelden kan via de website van de Brede School: www.bredeschoolridderkerk.nl.

De Danone Nations Cup is sinds 2000 uitgegroeid tot een voetbalevenement waaraan jaarlijks zo'n 2.5 miljoen kinderen van 10 tot en met 12 jaar wereldwijd meedoen. Het evenement is bedoeld om een gezonde levensstijl en meer beweging te stimuleren. "Wij willen kinderen de kans geven om op een internationaal voetbalpodium te schitteren. Inmiddels worden er op meer dan 80 playgrounds, vergelijkbaar met het sportplein in Bolnes, kwalificatiewedstrijden gespeeld", zegt Brede School coördinator Jerry Tieleman. "Woensdag 27 maart is er een try-out op het sportplein in Bolnes om te kijken wie Ridderkerk en omstreken mag vertegenwoordigen tijdens de regiofinales in de meivakantie bij Spartaan '20. Hier zullen wij een toernooi spelen om te kijken of wij bij de eerste twee kunnen eindigen, zodat wij naar de nationale finale kunnen in het stadion van ADO Den Haag om vervolgens misschien wel Nederland te vertegenwoordigen tijdens het WK straatvoetbal toernooi. Een aantal jaar geleden mochten wij met een team uit Ridderkerk Nederland vertegenwoordigen in Amerika. Dat was een fantastische ervaring en wij zijn nog steeds trots op het feit dat jongens uit onze regio in het Nederland-shirt speelden."

Kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar (geboren tussen 1 januari 2007 en 31 december 2008) die wonen in Ridderkerk in de postcode 2987, 2981, 2982 of 2983 en graag mee willen doen kunnen zich inschrijven. 

Meer berichten